Auktionsdjur för Linköping, Mälardalen och Jönköpings auktioner klara – dessutom ny lista för riksbedömda köttdjur

Nu finns alla djur som säljs på auktionerna i Linköping, Jönköping och Mälardalen på plats i Elitlamm.

  • Linköping 12 september, digital auktion på boskapstorget.se Här hittar du bagglamm: 15 texel, 4 suffolk, 3, dorset, 2 dorper och 1 finull.
  • Jönköping 19 september, Clinic Arena Tenhult med 33 gotlandslamm och 3 vuxna gotlandsbaggar.
  • Mälardalen 23 september, digital auktion på boskapstorget.se. Här finns 17 gotlandslamm, 6 vuxna gotlandsbaggar och 3 leicesterlamm.

Så här jämför du auktionsbaggarna med varandra
Om du vill jämföra auktionsdjuren med varandra så använder du Djurregister-Andra djurlistor-Auktionsdjur. Där väljer du vilka uppgifter och vilka avelsvärden du vill se om djuren genom att klicka på Ändra listans utseende. Du kan alltså prioritera att se just de avelsvärden som är värdefulla för ditt baggköp och du kan enkelt jämföra baggar, inte bara de som säljs på samma auktion utan även jämföra baggar från olika auktioner. För att tydligt se vilka baggar som ligger i topp på de avelsvärden du är intresserad av så använder du sorteringsfunktionen; klicka på kolumnrubriken överst i listan så sorteras listan i stigande ordning enligt den kolumnen.
Testa släktskap med dina egna tackor
Om du vill göra släktskapstester mellan auktionsbaggarna och dina egna tackor så använder du sidan Statistik-Testa släktskap.
Auktionsdjuren direkt i mobilen
Du kan också använda din mobil eller surfplatta för att se auktionsbaggarna. Använd http://m.elitlamm.com och din vanliga elitlammsinloggning.
Ny visning av riksbedömda köttdjur
Nytt i programmet för i år är att vi presenterar en lista över riksbedömda köttdjur. Här kan du se alla djur som bedömts med helhetspoäng 5, 6 och 7. Listan hittar du i Djurregister-Andra djurlistor-Riksbedömda djur (Kött). Nytt är också att vi visar riksbedömningsuppgifterna på Djurkortets avelsflik. Riksbedömningen visas även för köttdjur som annonseras ut på Marknadsplatsen.
Hälsningar Elitlamm
8 september 2020