Britta Wendelius

Förbundssekreterare i Svenska Fåravelsförbundet och Elitlammsupport – ja nu har jag funnit min plats på jorden!

Mitt uppdrag handlar mycket om att stötta styrelsen på olika sätt. Jobbar lite i bakgrunden och hoppas kunna underlätta för andra både medlemmar och förtroendevalda. Jag sköter sekreterarsysslor runt styrelsemöten, följer upp och bevakar och springer på olika bollar, plus att jag jobbar aktivt med att informera kontinuerligt mellan ”förbundet”, Distrikten, Rasföreningar.

Jag hoppas att mina insatser bidrar till att vi tillsamman kan fortsätta utveckla alla delar av fårnäringen i Sverige. Jag gillar får och jag gillar människor och som extra grädde på moset så har jag stor omväxling i jobbet!

Den delen av uppdraget som handlar om Elitlammsupport är både roligt, och utvecklande. Det är jätteroligt att hjälpa fårkollegor med datafrågor. Jag har alltid gillat Elitlammprogrammet och har själv varit ansluten med vår egen besättning i fler år. Nu har jag möjlighet att stötta och hjälpa andra att hitta alla fiffiga finesser!

Vid sidan om jobbet som förbundssekreterare och Elitlammssupport driver jag och  vår ekologiska fårgård Stjärnbäck med trettiofem till fyrtio gotlandstackor. Vi är båda två fascinerade av det allsidiga Gotlandsfåret. Vårt mål är att föda upp attraktiva avelsdjur. Vi förundras över hur fantastiskt och allsidigt gotlandsfåret är! Allt fåren producerar säljer vi direkt till konsument genom inarbetat nätverk och uppskattade kundaktiviteter.

Britta

Foto Lasse Sjöberg