Elof Nilsson

Elof Nilsson 42 år, Gotländsk lamm och dikoföretagare med fokus på naturvård och köttproduktion i kombination med ett brinnande intresse för avelsselektion under tuffa förhållanden. Jag har alltid vetat att jag brinner för lantbruk i sin helhet och likt Sveriges kung är jag imponerad över all den kunskap och drivkraft som finns hos dagens lantbrukare.

I min roll som förtroendevald så ingår politisk påverkan mot myndigheter och organisationer, strategisk planering och förmågan att sätta sig in i och förstå helheter, för att sedan förmedla och berätta för dem som valt/gett mig förtroendet att verka inom en av de mest spännande och mångfacetterade branscher, får och lammnäringen!

Enligt mitt sätt att tolka framtiden så har vi några förhållningspunkter som är extra viktiga för att nå lönsamhet på gården och framgång hos våra kunder:

  • Sälj bara saker med den kvalitet som du själv skulle kunna tänka dig att köpa. Schyssta prylar med tydligt ursprung!
  • Gör medvetna satsningar i ditt företag, lita mer på magkänslan än kalkylen till banken, våga se helheten och tänka 10 år framåt. De finns olönsamma satsningar som ger bättre lönsamhet beroende på ditt företags utvecklingsplan.
  • Värdeladda, boosta dig själv och dina produkter med allt från miljöprofil till gastronomi. Lamm är så mycket, och så bra för framtidens konsumenter och där är du en del av kundens upplevelse!

Och så ett mer jordnära tips från coachen: Lammproduktion bedrivs inte helt sällan på mindre bördig mark och under extensiva förhållanden. Kom ihåg att ta vara på och cirkulera din växtnäring på ett bra vis, tänk kolinlagring i marken! Detta ger dig i framtiden bördigare och mer vattenhållande mark som producerar bättre, vilket ger mer lamm och bättre lamm och lamm med snyggare skinn och ull! För att du skall bli en duktig djurbonde behöver du vara glad i växtodling sa en rådgivare och vän till mig en gång!

Kör hårt /Elof

Elof