Årsstämma och lammriksdag i Vadstena den 6-7 maj 2022

Översta bilden: Vadstena ligger på Vätterns östra strand. Centrala Vadstena har en utpräglat ålderdomlig karaktär med låg bebyggelse från både medeltiden och 1700- och 1800-talen. Foto Starby Hotell

Äntligen får vi snart träffas i ett förhoppningsvis soligt och varmt Vadstena. I skrivande stund (31/3) är vi över 90 personer som ska övernatta. Östgötalamm hälsar er hjärtligt välkomna till några förhoppningsvis intressanta dagar och kom ihåg att ta med er det glada humöret.

Årsstämma

Program den 6 maj

Före 13.00 ska samtliga röstberättigade delegater anmält sig. Detta sker vid sekretariatet i konferenslokalernas entré. Där får ni namnbricka och övrigt material. Övriga deltagare med stämmopaketet eller stämmomiddagen ska anmäla sig innan stämman avslutas.

13.00 Ni hälsas Välkomna av Östgötalamm

13.05 Stämman inledes av den kände ”Östgöten” Per Frankelius som håller ett öppningstal med tema Framtidens får och lammnäring en fråga om tradition eller innovation.

13.45 Stämman börjar med inledning av ordförande Gudrun Haglund Eriksson

15.00 Kaffepaus med möjlighet att studera vad våra sponsorer har att delge oss i sina montrar

15.45 Stämman fortsätter

16.30 Stämman avslutas och in checkning kan ske

18.30 Mingel bland utställarna där en drink kommer att serveras

19.30 Stämmomiddagen inleds

Avslut när ni själva känner för det.

Inte anmäld?

Önskar ni deltaga på stämman, stämmomiddagen eller bara lammriksdagen så måste ni anmäla er senast måndagen den 2/5 via mail till can.foretagsresurs@telia.com.

Eventuell nattlogi ordar ni själva. Det kommer att finnas några ställplatser för husbil med möjlighet om så önskas att äta frukost på hotellet.

För frågor eller funderingar kring stämman eller lammriksdagen kontakta Crister Nilsson Östgötalamm på telefon 073–07 121 10.

Lammriksdag med tema Framtid och Innovation

Program den 7 maj

Välkomna till en spännande dag fylld med kunskap och inspiration. Temat för lammriksdagen 2022 är för alla föredragshållare Framtid och Innovation. Vi kommer hålla till i tre olika salar och det kommer finnas massor av möjligheter att välja och fylla på med den kunskap man själv är intresserad av.

Schemat med exakta tider för respektive föredrag kommer i stämmokatalogen. Många föredrag kommer att hållas två gånger under dagen. Nedan en kort presentation av varje företag.

Har ni hela stämmopaket så ingår Lammriksdagen.

Önskar man bara delta enbart under Lammriksdagen är priset 750 kr (detta betalas på plats i hotellreceptionen men anmälan sker i konferensentrén) då ingår föreläsningar, tillgång till utställare, stämmokatalog samt förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe under dagen.

Anmälan för lammriksdagen sker till Crister Nilsson Östgötalamm senast måndagen 2/5 genom mail can.foretagsresurs@telia.com.

Väderstad AB (hålles en gång)

Är ett välkänt företag som producerar jordbruksmaskiner med den absolut senaste tekniken. De kommer att berätta om sin innovationsresa över större delen av jorden.

KLS Ugglarp (hålles en gång)

Är ett av våra största slakterier med huvudkontor i Lund. Verksamheten bedrivs i Kalmar, Hörby, Dalsjöfors och Ugglarp plus samarbete med några mindre slakterier.

Gård & Djurhälsan (två olika föredrag)

Är ett team med veterinärer och produktionsrådgivare som arbetar med att skapa bra djurhälsa. Det förebyggande arbetet är en stor del av verksamheten. De kommer att hålla två olika föredrag om framtidens lammproduktion och hälsovård.

Ullkontoret

Detta gotländska företag samlar in svensk fårull för att tvätta och sälja den vidare. De jobbar dessutom med att hitta nya användningsområden för ullen.

Svenska Fårklipparförbundet

Svenska fårklipparförbundet står för en stor och viktig del av den svenska fårnäringen för med hjälp av en skicklig fårklippare är det lättare att ta till vara ullen.

Knarrhult, Siltberg och Slättökvarn (panelsamtal)

Deras företagsrepresentanter spånar om framtidens byggnation, utrustning och inredningar för att få en bättre inom gårds lösning för lamm och får gårdar.

Svenska köttföretagen

Är en varumärkesoberoende organisation och en mötesplats för dig som vill diskutera, inspireras och lära dig mer om svenskt kött och dess mervärden.

LRF Kött

LRF kött har som syfte att öka de svenska köttproducenternas lönsamhet och konkurrenskraft genom att arbeta med näringspolitiska och marknadsanalyser.

Vuxenskolan

Har visionen om ett samhälle där människor växer genom kunskap, insikt och delaktighet. De har många cirklar om får/lamm och de gröna näringarna.

HK Scan (hålles en gång)

Är vårt största slakteriföretag och har den mest lammslakten i Linköping. Där byggdes för ett par år sen norra Europas modernaste lamm slakat linje.

Exceptionell råvara (hålles en gång)

Är en mötesplats för att skapa kontakter och relationerna mellan producenter och kockar i Sverige. Målet är att skapa en långsiktig plattform för utveckling.

Svenska djurbönders smittskyddskontroll (hålles en gång)

Vårt nationella bekämpningsprogram vid införsel av djur har lyckats förhindra introduktion av allvarliga sjukdomar som orsakar djurlidande, ekonomiska förluster.

Efter att ni har läst vilka företag, organisationer eller föreningar som kommer delta under lammriksdagen så hoppas vi på Östgötalamm att du blir intresserad och känner att dessa föredrag kan bidra med ny kunskap till dig och ditt företagande.

Starbys uteservering i majsol. Foto Stina Svanberg

Tack till stämmans och lammriksdagens sponsorer!

Klicka på respektive logga för att komma till sponsorns egen hemsida.

Silversponsorer

Bronssponsorer