Fullt program för Svenska Fåravelsförbundets årsstämma och Lammriksdag 2024
Hotell Södra Berget i Sundsvall den 9-11 maj 2024
Foto © Hotell Södra Berget
Torsdagkväll 9 maj
20.00 Fårpub i restaurangen med fårklipparen och trubaduren Iain Thomson. Han underhåller oss med egna låtar, bildspel och berättelser om livet som fårbonde i Skottland.
En bit mat och något gott att dricka finns att köpa i Bistron för den som önskar.
Fredag 10 maj
09.30 Fika för deltagare i ordförandekonferensen
10.00 Ordförandekonferens för inbjudna representanter från distrikten och rasföreningarna i ”Tranviken”
12.00 Välkomstlunch
13.00 Svenska Fåravelsförbundets årsstämma invigs av Gunilla Kjellson, LRF Västernorrland.
14.45 30 min fika och mingel med utställare.
Stämman avslutas ca 17.00
18.45 Välkomstdrink i restaurangen
19.00 Stämmobankett
Efter middagen finns möjlighet till dans och fortsatt mingel.
Meny för fredagens Stämmobankett
Förrätt: Gravad lax med sesam, kimchi, soja och wonton krisp
Varmrätt: Rödvinsbräserad Lamb-shank med friterad brysselkål, rostad grönkål, inlagd rödkål, pancetta och potatisstomp
Dessert: Chokladsphere med sockerkaka, grenadinkräm och mjölkchoklad
Lördag 11 maj, Lammriksdag
Inspirationsföreläsning med Magdalena Forsberg
Efter en lång karriär inom skidskytte har Magdalena Forsberg ställt in siktet på att inspirera dig till att tro på dig själv, nå dit du vill nå och att med tankens kraft skapa möjligheter.
Magdalena Forsberg, född i Ullånger i Västernorrland, är en av Sveriges mest omtyckta idrottare. Hon har samlat på sig bl.a. sex VM-guld, två OS-brons och 87 pallplaceringar i världscupen och har nu ställt in siktet på företagande och att inspirera. Hon har utbildat sig på Handelshögskolan, driver ett företag och äger skogsmark.
Magdalena Forsberg cirkulerar i en rad olika TV-sammanhang. Hon är expertkommentator och har vunnit ”Mästarnas Mästare”, ett program på SVT1 i vilket idrottsstjärnor tävlar mot varandra. Tack vare lysande insatser och sin popularitet hos det svenska folket har Magdalena Forsberg vunnit Jerringpriset fyra gånger. Vi har förmånen att under lördagens Lammriksdag få ta del av hennes föreläsning.
Lammriksdagens program
08.30-09.10
Lokal Krokviken
Aktuellt från förbundsstyrelsen
SFs styrelse
09.15-09.55
Lokal Krokviken
Varför vill man bli fårbonde?
Christoffer Lindahl, Strömmens gårdsmejeri i Ånge
Lokal Tranviken
Köttkvalitet hos lamm och tacka
Elin Stenberg, SLU
10.00-10.30
Fika och mingel med utställare
10.30-11.00
Lokal Krokviken
Utblick världen
Bonde från östra Ukraina via länk
Lokal Tranviken (10.30-11.10)
Skinnberedning, hur går det till?
Eva Alexandersson, Tranås skinnberederi
11.00-11.15
Lokal Krokviken
Livsmedelsstrategin och beredskap
Mirjam Åkerström, Länsstyrelsen Västernorrland
11.15-11.55
Lokal Krokviken
Beredskap på gårdsnivå
Tomas Olsson, LRF Mälardalen och lammproducent
Lokal Tranviken
Sköna skinn – en biprodukt med stort mervärde
Filip Ugrinovski, Donnia skinn
12.00-13.00
Lunch och mingel med utställare
13.00-14.00
Lokal Krokviken
Inspirationsföreläsning
Magdalena Forsberg
14.05-14.25
Lokal Krokviken
Vad fåret behöver äta
Anna Hankers, RI.SE
Lokal Tranviken
Svenskt kött och svenskt lamm
Amanda Jakobsson, Lisa Skogberg, Svenskt kött
14.30-15.00
Fika och mingel med utställare
15.00-15.40
Lokal Krokviken
Starka lamm – tackans förtjänst?
Allan Hägg Grönborg, Distriktsveterinärerna
Lokal Tranviken
Nyttja produktionens resurser
Andreas Bolmgren, lammproducent
15.45-16.00
Avslutning
SFs styrelse
Med reservation för ändringar