Seminbaggar 2022, andra upplagan

En uppdaterad upplaga av Svenska Fåravelsförbundets baggkatalog från 2021, i den presenteras de baggar som finns i lager och kan beställas 2022. I denna andra upplagan har baggarnas avelsvärden uppdaterats efter årets andra körning.

Hösten 2022 planeras ingen tappning av nya baggar. Eventuellt kommer vi att kunna erbjuda några nya importerade köttrasbaggar, detta i mån av tillräcklig efterfrågan. Vid intresse av importdoser, kontakta seminansvarig inom Svenska Fåravelsförbundet (semin@faravelsforbundet.com).

Alla baggar som väljs ut för spermasamling är noga utvalda i samråd med representanter från respektive rasförening. Urvalet har gjorts med fokus på friska, sunda djur med hållbar exteriör
och höga avelsvärden med hög säkerhet. Baggarna är gårdsmönstrade och i de allra flesta fall riksbedömda, därefter värderade efter sina avkommor innan deras sperma erbjuds till inseminering. Uttagningskommitténs ord om baggarna som valdes ut 2021 finns att läsa på sidan 7 i katalogen.

Hämta seminbaggar 2022

Seminbaggar 2022 i sin första upplaga finns i begränsad upplaga i tryckt form. Snygg och bläddervänlig, på blankt papper. Katalogen skickas mot fraktkostnad (ca 70 kr), beställ genom att skicka ett mail till asa@faravelsforbundet.com.

Baggarnas härstamningsbevis och riksbedömningsprotokoll finns här.

Beställningssedlar finns här.

Ett stort tack till seminverksamhetens sponsorer. Ni hittar dem i katalogen.