Seminkurs för fårägare 2023

Teoretisk del: videolänk
Praktisk del: din egen gård

Att seminera tackorna är ett utmärkt sätt att avla med topp-baggar, i kombination med minimal risk att föra in nya smittor i besättningen. Genomgången seminkurs är ett krav för att få behörighet av Jordbruksverket att seminera i den egna besättningen. Kursen ger grundliga kunskaper i reproduktion hos får, hur djuren förbereds för seminering, kunskaper om spermahantering och inseminationsteknik. Du måste ha deltagit vid både den teoretiska och den praktiska delen under samma år för att få din behörighet.

Digital teoretisk del: Föreläsningen är inspelad och du kan titta på den obegränsat antal gånger fram till den praktiska genomgången. Du ska ha tagit del av föreläsningen innan du genomför den praktiska delen av kursen

Praktisk del: Hålls på egen gård till självkostnadspris. Du måste ta hem kärl med kväve och övningsstrån samt seminutrustning innan kurstillfället. Utrustning kan tillhandahållas av Svenska fåravelsförbundet. Det kan vara fördelaktigt för dig att bli PLUS-kund eftersom det ingår ett besättningsbesök i den tjänsten.

Kursledare: Gård & Djurhälsans Fårhälsoveterinärer

Kostnad teori: 1 000 kr för kunder i Gård & Djurhälsans FÅR BAS eller FÅR PLUS, övriga 2 000 kr.
Tillkommer kostnad för praktisk del.
Kurspärm och åhörarkopior av föreläsningsmaterial ingår.

Sista anmälningsdag: 1 juli 2023. Anmälan är bindande.

Kontaktperson: Linda Brodén, linda.broden@gardochdjurhalsan.se
eller telefon: 0346-104 18

Anmälan görs här

Foto Anna Bergström