Thomas Eriksson

Jag är 45 år gammal och driver tillsammans med min fru Jeanette Hälla Gård i Liden som ligger 5 mil nordväst om Sundsvall. Jag har fyra barn , varav tre med Jeanette.  Gården har varit i min släkt sedan 1600-talet.

Jag är uppvuxen i Uppsala och är utbildad finsnickare. Innan flytten till Liden 2005 bodde vi på en gård utanför Uppsala och det var där vår fårresa började för snart 20 år sedan med två tackor och lamm.

Idag har vi 120 tackor av raserna Gotland, Finull och Finull/dorset. Vi lammar i December och Mars. Vårlammen säljer vi till Scan medans höstslakten säljs under eget varumärke direkt till kund, restauranger och butiker. Vi säljer också skinn och korv gjord på fårkött från gården på marknader. Jag brinner för den lokala matproduktionen och kontakten med slutkunden är viktig för mig.

Jag arbetar hemma på gården på heltid sedan våren 2015 och är deltidsbrandman som ett komplement. Jag har suttit i styrelsen för Västernorrlands fåravelsförening i tre år och varit aktiv i LRF s lokalförening sedan 2006.

Thomas