Två chanser att gå kursen Om Får och Foder hemifrån

Den mycket uppskattade serien kursserien som SF och Gård & Djurhälsan tillsammans hållit under vinter och vår är snart avslutad. Endast ett kurstillfälle återstår, den 8 juli i Ljungby. Men nu finns två chanser för de som missat kursen att gå den digitalt via Teams.
TIDER:
13 juli kl 13.00–17.00
15 juli kl 17.00–21.00
PLATS: Webbinarium, via Teams Videokonferens
PRIS: 400 kr exkl moms, faktureras via Svenska Fåravelsförbundet
KURSBESKRIVNING:
Kursen där Du inspireras till att förbättra och utveckla hantering och planering av gårdens foder.
Ett upplägg som passar Dig som vill utveckla och få ökad kunskap kring fårens foder och hanteringen från vallen/hagen till fårets magar. Ta del av olika sätt för att underlätta jobbet, förenkla hanteringen och spara pengar genom att minska ditt fodersvinn. En del i utbildningen erbjuder deltagaren att besöka olika fårgårdar för att i praktriken se hur man löst olika typer av hantering. Att se hur andra gör kan inspirera och ge nya uppslag kring arbetet på din egen gård.
Steg 1 sker som digital föreläsning om 4 timmar i form av videokonferens
Steg 2 i utbildningen består av ett eller flera studiebesök på utvalda gårdar, där lammrådgivare Theo den Braver tar emot, guidar er och berättar om gårdens lösningar kring foderhantering och foder. Du som anmäler dig till den digitala föreläsningen (Steg 1) är välkommen att vara med utan kostnad vid ett eller fler gårdsbesök (Steg 2). Totalt under kommande år, erbjuds fjorton gårdsbesök fördelade över landet och med olika infallsvinklar. Mer information och inbjudan till alla studie/gårdsbesök skickas direkt till din e-postadress.
PROGRAM:
Föreläsning av lammrådgivare Theo den Braver. Omfattande kursdokumentation skickas via e-post till alla deltagare efter träffen.

  • Gröda lämplig för får, skörda det du sår!
  • Foderslag och rätt foder vid rätt tillfälle för rätt grupp av får, vad behöver får för att må bra?
  • Utfodra smart, lösningar för optimal hantering av foder anpassat efter antal får som ska utfodras.

Läs mer och anmäl via Gård och Djurhälsans hemsida ››
Sista anmälan senast: 2020-07-13
KONTAKTPERSON SF: Britta Wendelius, sekreterare@faravelsforbundet.com