Viktiga datum inför årets seminsäsong

Nya baggar kommer att tappas hösten 2023, och om alla baggar levererar kommer vi utöver befintligt lager kunna leverera doser från fyra nya Gotlandsbaggar, två Dorper, en Leicester och en Texel. Vi har även utökat vårt lager med importerade doser av flera brittiska raser.

Viktiga datum som gäller seminsäsongen 2023:

• Seminkurser, kommer hållas med en teoretisk del digitalt och en praktisk genomgång med veterinär från Gård & Djurhälsan som görs hemma på gården. Anmälan via Gård & Djurhälsans hemsida senast den 1 juli.
  • Vecka 30 beställning av sperma för leverans under vecka 32 (7-11 augusti).
  • Senast 1 september behöver du som inte har eget kärl antingen beställa ett kärl av oss eller tala om att du vill hyra ett kärl. Obs, görs beställning senare, kan vi inte garantera tillgång av kärl.
  • Vecka 34 beställning av sperma för leverans under vecka 36, (4-8 september).
  • Vecka 41 beställning av sperma för leverans vecka 42-43 (16-27 oktober).
  • Vi levererar spermadoserna efter att beställningarna kommer in, så först till kvarn om önskemål av någon särskild bagge.
  • Det finns möjlighet att beställa doser för leverans vid andra tidpunkter, men då tillkommer en hanteringskostnad om 1500 kr + moms.
  • Du som har eget kärl ansvarar för att det kommer till Alebäck senast tisdag i veckan före leveransveckan. Adress: Alebäcks Egendom, Sävare, 53191 Vinninga (gäller ej Gotland). Kommer de för sent tas en extra hanteringskostnad ut på 1500 kr + moms ut. Så skicka era kärl i god tid.
  • Beställningssedlar hämtas här.
  • Tillgängliga seminbaggar 2023 visar vilka baggar som finns tillgängliga i lagret. Även de importerade baggarna presenteras.
  • Seminkatalogen kommer i uppdaterad form när de nya baggarna är fotograferade. Till dess gäller 2022 års katalog.

Har du frågor är du välkommen att kontakta seminansvarig Anna Törnfelt, 073-707 29 45 eller semin@faravelsforbundet.com.

Lycka till med årets semineringar!

Anna Törnfelt
Seminansvarig