Välkommen till Sambedömning för rekommenderade gårdsmönstrare!

Som gårdsmönstrare använder du ögon och fingrar, syn och känsel. Det är viktiga hjälpmedel när man mönstrar lamm. Det är viktigt att träna förmågan och det är viktigt att så att säga stämma instrumenten tillsammans med andra mönstrare. Målet är att kommande mönstringar blir så likformiga som möjligt, uppgifter som gårdsmönstraren anger registreras i Elitlamm och påverkar så många djurs avelsvärden!

Alla rekommenderade gårdsmönstrare är välkomna att anmäla sig. Gårdsmönstrare med mångårig erfarenhet av att mönstra och som önskar att delta på sambedömning är välkomna att höra av sig med intresseanmälan. Möjlighet att delta erbjuds i mån av plats.

Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer för arrangemang gäller även i år.

SAMBEDÖMNING FÖR REK. GÅRDSMÖNSTRARE ÅR 2021

Lördag den 31 juli INSTÄLLT PGA FÅ ANMÄLDA
Sambedömning hos Håkan och Tina Blidberg Applaröds Gård, Ödsmål
Träffen leds av riksdomare Håkan Blidberg (tel: 073-932 04 51)
Tider: Samling klockan 12.30, pågår ca 4 timmar.

Söndag den 1 augusti
Sambedömning hos Anna Törnfelt, Olljavs Gård, Ljugarn på Gotland (tel: 073-707 29 45)
Träffen leds av riksdomare Maria Ericsson, Skinnarve (tel: 073-719 37 35)
Tider: Samling klockan 17.30, pågår ca 4 timmar.

Anmälan: Minst 8 deltagare för att sambedömningen ska genomföras.
Anmälan till förbundssekreterare per epost: sekreterare@faravelsforbundet.com
Vi behöver ha din anmälan SENAST DEN 24 JULI, men gärna tidigare. Vid anmälan får du bekräftelse via mail. Vänta inte med anmälan, begränsat antal platser.
Kostnad: 600 kr ex moms/ person, faktureras av SF ange faktureringsadress.

Tänk på att
Ta på dig rena skor och rena kläder.
Ta med egen matsäck.
Ta med egen penna, något att skriva på samt gärna ett hårt underlag att ha under pappret.

Inbjudan som pdf

Bilden är från en sambedömningskurs i Sätersborg 2018. Dagen började med att alla samlades kring ett antal lammskinn, därefter gick man över till att mönstra levande lamm. Foto Gudrun Haglund-Eriksson