Grattis Sara Staffare och Carl Johan Granqvist från Bredsjö Mjölkfår som korats till Årets matentreprenörer 2019 i Närke

Sara Staffare och Carl Johan Granqvist arbetar sedan några år heltid på Bredsjö Mjölkfår. För sina insatser blev de på fredagsmorgonen korade till ”Årets matentreprenörer 2019”. Ett pris som LRF Konsult och Länsförsäkringar Bergslagen står bakom.

Staffares föräldrar Lena Hall och Lars Göran Staffare har drivit Bredsjö Mjölkfår i över 30 år, där det även finns ett ost-café. De senaste åren har Sara och Carl Johan arbetat heltid i företaget.
– Jag har växt upp i den här verksamheten, förklarade Sara Staffare glatt på scenen, när hon tog emot blommor och prissumman på 20 000 kronor.

Carl Johan Granqvist, son till kände krögaren och tv-personligheten Carl Jan Granqvist, förklarade att allt började när han var på jakt efter gårdens erkända peccorino-ost, när han arbetade som residensansvarig vid Saxå Bruk.
– Jag åkte dit och kom aldrig tillbaka. Jag fastnade där, förklarade han.

Sara Staffare och Carl Johan Granqvist är båda sommelierer. Vid gården arbetar de främst med ost och vin.
– Vi ska utveckla vår hårdost. Där ser vi en stor marknad, säger Carl Johan Granqvist.

Men mer är på gång. Sara Staffare lyfter fram sina föräldrar som de stora läromästarna och med hjälp av deras erfarenhet finns det nu planer för att utveckla besöksverksamheten i företaget, avslöjar hon.

Läs mer
Time Post: Carl Jans son Årets matentreprenör – stora planer för framtiden: ”Vi brinner för det här” ››