Rapporten Ungfår vinst eller förlust
Nu lanserar Kött- och Charkföretagen den digitala lärplattformen Kött & Charkakademin för att möta bristen på slaktare och styckare i Sverige och behovet av kvalitetssäkrad utbildning. Lärplattformen vänder sig till redan anställda som vill bredda sin kompetens, personer som karriärväxlar inom Komvux och arbetslösa i Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildning. Läs mer om utbildningarna på Kött & Charkakademin.
Det finns nu 14 olika filmer från Lammlyftet om lammköttskvalitet. Lär om pH, mörning, vad som påverkar hållbarhet och smak, vilken temepatur man ska ha i kylrummet med mera. Spellistan på Youtube
Filmen “Hur djur blir till mat” finns på Youtube och på svensktkött.se. Det är en film som visar djurens hela väg från födsel till tallrik och människorna som jobbar med djuren längs vägen.
Artikel på hemsidan med länkar till Jordbruksaktuellts artiklar
Lammlyftet – Faktorer som påverkar lammköttets mörhet
Information om studien på SLUs hemsida
Länk till artikeln
Lammlyftet - Faktorer som påverkar lammköttets smak
Lammlyftet har tagit fram en svensk standard för lammköttskvalitet; Meat Standard Sweden lamm (MSS lamm). Standarden innehåller parametrar som påverkar kvalitetsegenskaper hos det svenska lammköttet. Detta utbildningsmaterial är framtaget för att öka kunskapen om hur olika faktorer påverkar köttkvaliteten. Målet med Lammlyftet är att öka lönsamheten för Sveriges lammproducenter. Öppna Lammlyftets verktyg
Kunskapsbank över traditionell matkultur i Sverige. Besök hemsidan.
Varför ska man välja svenskt lammkött? Texten finns också som snygg broschyr, perfekt att skicka med till exempel lammlådor. Beställ hem eller ladda ner på Svenskt Kötts hemsida.