17 mar 2022

Slutrapport Ungfår vinst eller förlust

Rapporten Ungfår vinst eller förlust

Theo den Braver
Svenska Köttföretagen
15 feb 2022

Kött- och Charkakademin

Nu lanserar Kött- och Charkföretagen den digitala lärplattformen Kött & Charkakademin för att möta bristen på slaktare och styckare i Sverige och behovet av kvalitetssäkrad utbildning. Lärplattformen vänder sig till redan anställda som vill bredda sin kompetens, personer som karriärväxlar inom Komvux och arbetslösa i Arbetsförmedlingens rekryteringsutbildning. Läs mer om utbildningarna på Kött & Charkakademin.

Kött- och Charkföretagen, KCF.se
5 nov 2021

Tackakött gjorde succé på årets Smakmöte!

Artikel

Einar de Wit
Svenska Fåravelsförbundet
3 nov 2021

14 korta filmer om lammköttskvalitet

Det finns nu 14 olika filmer från Lammlyftet om lammköttskvalitet. Lär om pH, mörning, vad som påverkar hållbarhet och smak, vilken temepatur man ska ha i kylrummet med mera. Spellistan på Youtube

Lammlyftet
12 okt 2021

En film om hur djur blir mat

Filmen “Hur djur blir till mat” finns på Youtube och på svensktkött.se. Det är en film som visar djurens hela väg från födsel till tallrik och människorna som jobbar med djuren längs vägen.

Svenskt Kött
17 sep 2021

Fyndkoder vid köttbedömning rött kött

Livsmedelsverkets lista

Livsmedelsverket
30 jul 2021

Film om faktorer som påverkar lammköttets hållbarhet

Lammlyftet – Faktorer som påverkar lammköttets hållbarhet

25 jun 2021

”Om vi har världens bästa lammkött så har vi antagligen världens bästa tackakött”

Artikel på hemsidan med länkar till Jordbruksaktuellts artiklar

Jordbruksaktuellt
1 jun 2021

Film om faktorer som påverkar lammköttets mörhet

Lammlyftet – Faktorer som påverkar lammköttets mörhet

Lammlyftet
31 maj 2021

#19 Fårpodden: Bästa köttet!

Lyssna här

Fårpodden
Svenska Fåravelsförbundet
25 maj 2021

Köttkvalitet hos bagglamm

Information om studien på SLUs hemsida
Länk till artikeln

Elin Stenberg
Institutionen för husdjurens miljö och hälsa, SLU
22 maj 2021

Film om faktorer som påverkar lammköttets smak

Lammlyftet - Faktorer som påverkar lammköttets smak

Lammlyftet
22 maj 2021

Lammlyftets verktyg för lammproducenter

Lammlyftet har tagit fram en svensk standard för lammköttskvalitet; Meat Standard Sweden lamm (MSS lamm). Standarden innehåller parametrar som påverkar kvalitetsegenskaper hos det svenska lammköttet. Detta utbildningsmaterial är framtaget för att öka kunskapen om hur olika faktorer påverkar köttkvaliteten. Målet med Lammlyftet är att öka lönsamheten för Sveriges lammproducenter. Öppna Lammlyftets verktyg

14 maj 2021

Matkult

Kunskapsbank över traditionell matkultur i Sverige. Besök hemsidan.

Institutet för språk och folkminnen
8 maj 2021

Varför ska man välja svenskt lammkött?

Varför ska man välja svenskt lammkött? Texten finns också som snygg broschyr, perfekt att skicka med till exempel lammlådor. Beställ hem eller ladda ner på Svenskt Kötts hemsida.

Svenskt Kött