White Guides Mat- & Dryckeskalender™
LRF och Restaurangguiden White Guide har tagit fram en rikstäckande mat- och dryckeskalender. Genom den ska det vara enkelt att hitta småskaliga mat- och dryckeshantverkare runt om i landet.
Ansvariga vidareförädlingsfrågor (mathantverk/köttförädling/ull/skinn)
Andreas Bolmgren
076-112 84 08
andreas@faravelsforbundet.com
Kerstin Arnemo
070-217 78 33
kerstin@faravelsforbundet.com
LRF och Restaurangguiden White Guide har tagit fram en rikstäckande mat- och dryckeskalender. Genom den ska det vara enkelt att hitta småskaliga mat- och dryckeshantverkare runt om i landet.
20 maj kl 10.00-15.00
Stockholm
Arrangeras av Exceptionell Råvara
Den 1 februari öppnar ett nytt investeringsstöd för förädling av livsmedel. Förädlingsstödet syftar till att främja en robust livsmedelskedja, minska sårbarheten för företag och öka landets livsmedelsproduktion. Det finns också ett investeringsstöd för diversifiering till annan verksamhet än jordbruk.
En artikel om EIP-projektet som jobbar med att ta fram en prototyp som ska resultera i ett modulbaserat gårdsslakteri. Projektet är i sin slutfas, SF deltar som bollplank. Artikeln ger en bra bild av projektet och vad man i framtiden vill erbjuda blivande gårdsslaktare.
8 råvaror fick utmärkelsen Exceptionella på årets Smakmöte där ett 40-tal kockar uppdelade i olika smakjurygrupper bedömde råvaror med stort engagemang.
På Smakmötet den 31 oktober bedömdes sammanlagt 37 råvaror av gris, fågel, nöt, lamm/ Får och Nöt av ett trettiotal kockar. 17 råvaror fick utmärkelsen Exceptionella då de hade minst 35 poäng. Många råvaror nådde också Utmärkt kvalitet.
Datum för årets utvecklingsmöten finner man här.
Många mathantverkare vittnar om en ansträngd ekonomisk situation och Eldrimner sänker därför tillfälligt kursavgifterna under våren 2023 med 20 procent.
OBS! Nytt datum kommer, träffen flyttas för att fler ska kunna delta
Vill du få feedback på köttet från dina tackor? Nu har du en chans att få ett utlåtande från professionella kockar. Detta är ett unikt tillfälle att utveckla dina produkter, bygga nätverk och skapa nya affärsmöjligheter. Stefan Eriksson, årets kock 2004, leder provningen.
Tid: 31 oktober, 2022 kl 10:00 – 17:00
Plats: Restaurang L’Avventura, Sveavägen 77, 111 43 Stockholm
På Smakmötet utses vilka råvaror som får utmärkelsen Exceptionell Råvara.