Exceptionell Råvara har en ny hemsida
Besök den och missa inte deras nyhetsbrev.
Ansvariga småskalig förädling (mathantverk/köttförädling/ull/skinn)
Camilla Hjort
0736-93 75 73
camilla@faravelsforbundet.com
Gudrun Haglund-Eriksson
0583-222 52 alt 0768-48 64 65
gudrun@faravelsforbundet.com
Besök den och missa inte deras nyhetsbrev.
Eldrimner har producerat tre detaljerade instruktionsfilmer om styckning och sortering för charkuteriförädling.
En resa för dig som funderar på att bygga ett småskaligt slakteri.
Den 1–3 september 2022 hålls första gången någonsin ett nordiskt mästerskap i mathantverk, Nordic Artisan Food Awards, NAFA. Till tävlingen bjuds mathantverkare från hela Norden in att tävla.
Lördag 24 september 2022
Vill du delta med levande djur eller försäljning av produkter från får och lamm?
Vi erbjuder att medverka på Matfestivalen på Skälby loge den 4 juni klockan 11.00–16.00 då det arrangeras en stor matfestival för Kalmar Län. Vår idé är samla så många får och lammproducenter som möjligt på ett ställe med många tält där vi erbjuder kött, förädlade produkter av chark samt producenternas skinn och hantverksprodukter.
Eldrimner, Ås, Jämtland den 25-29 april
Eldrimner har tre platser kvar på kursen grundutbildning charkuteri, tema får och lamm. Eldrimners mest efterfrågade charkkurs som ger gedigna grundkunskaper för att komma igång med egen förädling.
Exceptionell råvaras utvecklingsmöten är öppna för alla producenter som vill få feedback på sina råvaror
av professionella kockar och utveckla sina produkter, bygga nätverk och skapa nya affärsmöjligheter.
Nu lanserar Kött- och Charkföretagen den digitala lärplattformen Kött & Charkakademin för att möta bristen på slaktare och styckare i Sverige och behovet av kvalitetssäkrad utbildning.
I januari finns det chans att gå Eldrimners grundutbildning inom chark med tema får och lamm.