Presentation av styrelsen

 • Jonas Karlsson

  Jag bor i norra Östergötland i Finspångs kommun. Jag är ingen globetrotter precis. Har i princip bott inom en radie av 3 mil hela mitt liv. Så när Tomas och Titti i sin motion på stämman vill att vi skall blicka utomlands känns det otäckt för mig. Fram till 2017 hade jag ett heltids-jobb på […]

 • Annons:  annons bild
 • Marie-Louise Blanksvärd Andersson

  Vid årsmötet 2021 blev jag invald i styrelsen att efterträda Claudia Dillmann som ull- och skinnansvarig i Svenska Fåravelsförbundet. Mitt uppdrag i styrelsen är att fortsätta driva frågor om ull och skinn, hur vi kan fortsätta att öka mervärdet från denna resurs och hitta gemensamma lösningar som ska gynna alla aktörer. Jag är en inbiten […]

 • Anna Törnfelt

  Jag heter Anna Törnfelt och är 55 år. Jag bor på en gård i Alskog, utanför Ljugarn på östra Gotland med min man och våra två barn. Jag är utbildad husdjursagronom, driver Ollajvs Gård med nöt- och lammproduktion tillsammans med min man. Jag har de senaste 11 åren varit LRF ordförande på Gotland och drivit […]

 • Annons:  annons bild
 • Gudrun Haglund-Eriksson

  Gudrun Haglund-Eriksson, 56 år i år, född och uppväxt på en mjölkgård. Idag bor vi på min mans föräldragård som ligger 2,5 mil nordost om Askersund i Närke. Jag och min man har länge haft mjölkproduktion och lammproduktion, men idag är verksamheten helt inriktad på lammproduktion där vi förädlar skinn och driver ett litet skogsbruk. […]

 • Ulf Ekholm

  Jag heter Ulf Ekholm och föddes 1960 i Mariestad. Familjen flyttade till Värmland 1962. Redan från barnsben har mitt stora intresse varit djur. Uppväxt i Karlstad, där 4H-gården etablerade sig 1973. Jag tillbringade stora delar av min uppväxt där, lycklig ägare av diverse djur såsom kaniner, får och en åsna. 1996 startade jag upp en […]

 • Annons:  annons bild
 • Elof Nilsson

  Elof Nilsson 42 år, Gotländsk lamm och dikoföretagare med fokus på naturvård och köttproduktion i kombination med ett brinnande intresse för avelsselektion under tuffa förhållanden. Jag har alltid vetat att jag brinner för lantbruk i sin helhet och likt Sveriges kung är jag imponerad över all den kunskap och drivkraft som finns hos dagens lantbrukare. […]

 • Thomas Eriksson

  Jag är 45 år gammal och driver tillsammans med min fru Jeanette Hälla Gård i Liden som ligger 5 mil nordväst om Sundsvall. Jag har fyra barn , varav tre med Jeanette.  Gården har varit i min släkt sedan 1600-talet. Jag är uppvuxen i Uppsala och är utbildad finsnickare. Innan flytten till Liden 2005 bodde […]

 • Annons:  annons bild
 • Britta Wendelius

  Förbundssekreterare i Svenska Fåravelsförbundet och Elitlammsupport – ja nu har jag funnit min plats på jorden! Mitt uppdrag handlar mycket om att stötta styrelsen på olika sätt. Jobbar lite i bakgrunden och hoppas kunna underlätta för andra både medlemmar och förtroendevalda. Jag sköter sekreterarsysslor runt styrelsemöten, följer upp och bevakar och springer på olika bollar, […]

 • Einar de Wit

  53 år, boende utanför Falköping. Jag har jobbat med får sedan barnsben och varit fårföretagare sedan jag var 19. Jag har genom åren sysslat med många grenar inom jordbruk men har alltid landat hos fåren. Fårskötseln ger mig gott samvete, meningsfull sysselsättning och frisk luft! Får är behagliga djur att samarbeta med och de gör […]

 • Annons:  annons bild
 • Anna Bergström

  Jag lever på ett småbruk i Bohuslän, längst in i en fjord, på ett berg, i en liten dal. Jobbar ungefär halvtid med gården och mina små besättningar med får, kor, höns och ankor. Utöver det frilansar jag inom illustration, formgivning och kommunikation. Fokus för gården är självhushåll, att producera animaliska produkter och så mycket […]