Elitlamms produkter

Elitlamm är ett internetbaserat fårdataprogram.

Idag använder ca 3000 besättningar i Sverige och Danmark programmet. Det passar stora såväl som små besättningar av alla typer och inriktningar (avel, produktion, fritid eller bevarande), alla kan hitta sina guldkorn.

Se filmen på Youtube.

I programmen finns bl a funktioner för registrering av djur, lamning, vägning, mönstring och slakt. I de mer avancerade alternativen kan man även skriva ut härstamningsbevis, beräkna tillväxt och kontrollera släktskap mm.

Elitlamm finns i flera varianter. Välj den variant som har funktioner som passar din besättning bäst. Om du vill registrera dina djur i Elitlamm Avel (det officiella härstamningsregistret för får dit bl a avelsvärderingen är kopplad och där djuren ska vara registrerade för att få härstamningsbevis) väljer du ett program med ordet Avel i titeln. I samtliga varianter ingår bruksanvisning och all support är gratis.

Vi erbjuder följande produkter:

Elitlamm Avel & Produktion

Elitlamm Avel & Produktion är vårt största fårdataprogram där Elitlamm Avel är integrerat. Här kan du registrera lamning, vägning, mönstring och slakt. Du kan skriva ut listor och härstamningsbevis samt se statistik. Det går också att göra slaktprognoser och inavelsanalyser. Du kan lägga in bilder och registrera hullbedlmning, behandlingar som till exempel klippning och sjukdomar samt behandling med läkemedel som samlas i läkemedelsjournalen. När du använder Avel & Produktion kan du annonsera på Marknadsplatsen.

Till detta program är Elitlamms Stalljournal kopplad. Även Elitlamm Foder och Elitlamm Mobil ingår i Elitlamm Avel & Produktion.

Foderprogram och Gårdsfacit är hjälpmedel för att hålla koll på din produktion.

Elitlamm Avel & Produktion kostar 1850 kr/år. (Alla priser är exklusive moms.)

Elitlamm AvelMini

Elitlamm AvelMini är ett rapporteringssystem till Elitlamm Avel. Produkten vänder sig till dig som vill rapportera härstamning och mönstring, men inte har behov av ett komplett fårdataprogram. Elitlamm AvelMini består av enkla skärmbilder där du registrerar dina uppgifter. Du kan också direkt se resultaten på skärmen och skriva ut dem.

Elitlamm AvelMini kostar 800 kr/år. (Priset är exklusive moms.)

Elitlamm Fritid

Elitlamm Fritid för dig som vill samla all kunskap om dina djur i ett dataprogram, men inte har behov av att vara med i avels- och härstamningsregistret eller i genbank. Du kan registrera allt som händer dina djur under fåråret; från lamning tills de säljs eller slaktas. I programmet får du djurlistor och djurkort, kan göra samlade anteckningar och lägga in bilder.  I Elitlamm Fritid har du tillgång till Stalljournalen, du kan annonsera ut dina djur på Marknadsplatsen och du kan använda Elitlamm Mobil.

Elitlamm Fritid kostar 900 kr/år. (Alla priser är exklusive moms.)

AvelMini Get

Svenska Fåravelsförbundet ansvarar från och med 2013 för de svenska lantrasgetternas avelsregister.

Om du har frågor eller vill registrera din besättning i Elitlamm AvelMini Get, kontakta support@elitlamm.com så får du hjälp att komma igång.

Elitlamm Foder

Elitlamms foderstatsprogram är framtaget för att kunna räkna foderstater som tar hänsyn till näringsmässiga krav och som dessutom är kostnadseffektiva. Programmet är utrustat med en optimeringsfunktion som tar fram den billigaste lösningen utifrån de krav som du anger. I foderstatsprogrammet finns grundläggande riktlinjer för näringsbehov av olika djurkategorier. I nuvarande version finns riktlinjer för tackor i olika stadier samt för växande lamm. Elitlamm Foder ingår i Elitlamm Avel & Produktion. Även du som använder något av de andra Elitlammprogrammen, eller inte har Elitlamm, kan använda Elitlamm Foder separat.
Klicka här för att läsa mer om Elitlamm Foder i produktbladet (pdf)

Elitlamms tjänster

Kontakta Elitlamms support för aktuella prisuppgifter för registrering av nya djur i avelsregistret, exportcertifikat och härstamningsbevis.

Från 1 oktober 2021 gäller nya priser.

Mer information, att anmäla sig och kontakt

Läs mer om de olika programalternativen och vad de innehåller på Elitlamms hemsida. Där kan du också anmäla dig om du vill börja använda någon av produkterna.

Om du redan använder dig av Elitlamm och vill byta produkt kontaktar du support@elitlamm.com så hjälper vi dig!