Ny söklista för finullsbaggar och nya topplistor för gotlandsfår och leicesterfår i Elitlamm

Söklista över finullsbaggar
För att hitta en finullsbagge inför kommande säsong så kan du nu söka efter lämplig bagge i den nya Söklistan i Elitlamm. Du hittar 199 avelsbaggar från ett 80-tal besättningar på listan. Kravet för att komma med på listan är att baggen har kompletta avelsvärden och har avkomma som är ullmönstrad. Du ser vem som äger djuret och kan klicka på Djurnumret för att se djurkortet.  Om du har bagge eller baggar med på listan som saknar namn, gå gärna in och registrera namn på dina baggar i ditt Elitlamm, så uppdateras söklistan.

Topplistor för gotlandsfår och leicesterfår
Efter årets första avelsvärdering publicerar vi nu som vanligt nya topplistor för gotlandsfår och leicester. Du hittar topplistorna i Djurregistret i Elitlamm. Precis som med de vanliga djurförteckningarna så kan du välja vilka uppgifter du vill se och du kan sortera kolumnerna i annan ordning. Du ser vem som är ägare till djuret och du kan klicka för att se djurkortet. Listorna innehåller 274 baggar av gotlandsfår och 52 leicester.

Topplistor över besättningar med gotlandsfår
På Marknadsplatsen i Elitlamm hittar du uppdaterade listor över de besättningar med gotlandsfår som har högst avelsvärden efter första körningen.  Två fasta topplistor visas, en med de allra bästa pälsegenskaperna, bedömda efter det genomsnittliga avelsvärdet för helhet päls. Den andra fasta listan innehåller besättningar med de bästa tillväxtegenskaperna, bedömda genom att ta medelvärdet för mönstringsegenskaperna direkt och maternell tillväxt samt kropp. Dessa två fasta listor visar besättningar i Sverige och Danmark med minst 20 avkommor.

Listan finns även här: Besättningstopplista gotlandsfår efter första avelskörningen 2017 ››

Sommarhälsningar från Elitlamm