Charkuterier, hantverk, innovationer och trender

Tips för er som är intresserade att surfa på korv- och charktrenden; Svenskt kötts seminarium om charkuterier, hantverk, innovationer och trender i Stockholm.

Plats: Sven-Harrys Konstmuseum, Eastmansvägen 10-12, Vasaparken, Stockholm.
Datum: Måndagen den 22 oktober 2012
Tid: kl. 14.00-16.00

Genom Food Scout över hela Sverige uppmärksammas nu allt fler regionala charkuterier. En ny undersökning visar att svenskarna har sina klara smakfavoriter. Svenskt Kött bjuder in till några timmars information, inspiration och tips om hur du sätter samman en svensk charktallrik.
 
Program:
Vad är en bra korv?
Susanne Ekstedt från SIK (Institutet för Livsmedel och Bioteknik AB) berättar om chark och kvalitet.
 
Hantverk och trender
Gustav Erikson, Diplomerad Mästare i Charkuteri och fjärde generationens charkuterist, berättar om hantverket och charktrenderna.
 
Food scout
Årets Kock 2009 Viktor Westerlind, medlem i Svenska Kocklandslaget, presenterar en nyskapad  svensk charkbricka och berättar om Food Scout.
 
Vad är charkuterier för det svenska folket?
Maria Forshufvud, vd, Svenskt Kött, presenterar den nya undersökningen ”Vad är charkuterier för svenska folket?” och berättar om kunskapssatsningarna kring märket Svenskt kött.
 
Du bjuds på dryck och charkuterier av svenskt kött, komponerat av kocken Viktor Westerlind.
 
OSA till elisabet.qvarford@svensktkott.se senast måndagen den 15 oktober.
 
Efter mötet bjuds deltagarna in att besöka utställningen på Sven-Harrys konstmuseum.