Elitlamm mobil

Nu är den här: Elitlamm Mobil – för mobiltelefoner och surfplattor

För dig som vill ta reda på saker direkt

Ofta är det precis när man har djuret framför sig i fårstallet eller på betet som man vill ta reda på uppgifter ur Elitlamm. Med Elitlamm Mobil kan du snabbt kolla upp vilken betäckningsgrupp en tacka tillhör, vilka som är hennes lamm eller vilka anteckningar du gjort. Det ger dig bättre koll i arbetet ute bland djuren.

För dig som hellre använder tummen

Elitlamm Mobil passar för dig som vill registrera uppgifter direkt på plats i fårstallet. Du kan registrera lamning i mobilen med några få tumtryck.  Smidigt kan du scrolla i djurlistor eller snabbsöka efter ett djur. Stora knappar underlättar jobbet. Du kan göra anteckningar direkt på ett djur och slipper anteckningsblock. Elitlamm Mobil är lättanvänt och uppgifter blir registrerade i tid.

Innehåll

I mobilen hittar du alla dina djur och du kan se uppgifter om deras avkommor och härstamning. För tackor finns flera listor att använda. Du kan bla se listor på tackors antal foster, vilken gruppering de ingår i, tackor som har lammat och tackor som ännu inte har lammat. För tackor ser du också uppgifter om betäckning och föregående lamning. Anteckningar på djuret finns med och du kan lätt lägga till nya anteckningar.

Det kan knappast bli smidigare än att i mobilen markera livlamm, utslagstackor eller byta kön. Om ett djur dör kan du registrera det direkt. På tackorna kan du registrera betäckning och lamning. Flasklamm och adoptioner som kan vara krångliga i verkligheten är åtminstone enkla i Elitlamm Mobil. Vi fortsätter nu att utveckla så att du även ska kunna registrera vägning i mobilen.

Så här gör du

Surfa till m.elitlamm.com och logga in med din vanliga elitlammsinloggning. Du hittar dina djur i djurlistor och kan direkt börja använda mobilen i ditt fårliv. Elitlamm Mobil fungerar även utmärkt på surfplatta. Programmet är gratis och ingår som en del av Elitlamm Produktion och Elitlamm Avel & Produktion. Använd vanliga Elitlamm i datorn när du vill få överblick, studera resultat och kontrollera statistik, och använd Elitlamm Mobil när du vill kolla upp enskilda djur eller göra registreringar på plats bland djuren. Låt programmen komplettera varandra så får du ut mer! Lägg Elitlamm Mobil som en ikon/bokmärke på din mobilskärm så att du smidigt hittar den nästa gång.

Elitlamm

Britt Andréasson