Eva och Annette Nilsson, Ekastiga Gårdsbutik, Höör

Nominerade av Skånes Fårintressenter

Hemsida: www.ekastiga.com

Generationsgård där 13 generationen står för driften idag. Lammproduktion med 105 årstackor av rasen gotlandsfår, där alla produkterna säljs genom gårdens butik. Kött, skinn, hantverk och chark.

Motivering:
Idag driver 13:e generationen gården med extra allt som har flera ben att stå på där lammen utgör en stor del av verksamheten. I gårdsbutiken erbjuder Annette och Eva en bred produktportfölj av KRAV-märkta produkter, färskt gårdsstyckat kött, chark, skinn och hantverk från gårdens får och lamm och en liten del nöt. Samtliga av gårdens ca 170 lamm och 12 får passerar varje år butiken. Gården ligger belägen i den allra vackraste naturen, mitt i centrala Skåne. Här får kunden med sig kvalitativa produkter och en hel del ny kunskap, tack vare gårdens lammsläpp på våren då gården öppnas upp och visas för allmänheten.

Familjen Nilsson har under snart 30 år arbetat målmedvetet och engagerat för att sprida kunskap om svensk lamm- och matproduktion när den är som bäst. Tack vare sin öppenhet och tillgänglighet lockas många till gården hela året för att ta del av produkterna, kunskapen och omgivningen.

Annette stödmatar ett trillinglamm. Lamningen har gått bra. 205 lamm hittills. Foto Ekastiga