#6 Fårpodden: Fårfest i Kil + lammadoption

Fårpodden har varit i Kil och minglat runt under den härliga Fårfesten. Dessutom berättar Einar och Titti hur man går tillväga för att adoptera bort ett lamm som behöver en ny mamma.

Innehåll i Fårpodden 06:

  • Anslagstavlan tar upp några aktuella ämnen. Vi hoppas på många nomineringar till Årets Fårföretagare 2019, berättar kort om Stämman och Lammriksdagen i Mora i maj och tar upp den viktiga frågan resistenta parasiter.
  • Stort reportage från Fårfest i Kil där Einar har pratat med många fårfest- och fårprofiler. Karin Granström och Ulrika Jansson från FÅReningen berättar om hur det startade och hur det går till att fylla en mindre stad med fårentusiaster. Täpp Lars som ansvarar för den stora modeshowen berättar hur han lyckas få amatörer att uppträda som proffs. Lyssna till fårklipparen Matilda Andersson som fick årets Guldbagge och SFs förbundssekreterare tillika naturkraften Britta Wendelius, som pratat med nästan alla Fårfestbesökare. Anita Forberg reser från Gotland för att sälja skinn och skinnprodukter och hon gillar verkligen Fårfesten och tycker det är en ynnest att få vara med.
  • Hur gör man för att lyckas med lammadoptioner? Einar och Titti berättar hur man går tillväga, de tycker att adoption alltid är värt att prova om man har ett lamm som behöver en mamma och en lämplig tacka. Man har inget att förlora på att prova, och ofta går det vägen.

Välkommen till Fårpodden!

TappLars
Täpp Lars som ansvarar för den stora modeshowen berättar hur han får amatörer att uppträda som proffs. Foto Privat

Lammadoption
Einar och Titti berättar hur man går tillväga för att få en tacka att acceptera ett lamm som inte är hennes. Foto Einar de Wit

Länkar

Årets Fårföretagare 2019
Årsstämma och Lammriksdag 2019
Resistenta parasiter – de finns i Sverige idag
Fårfest i Kil
För att låna Jubileumsullen eller Ullbiblioteket, kontakta Britta Wendelius, 076-763 39 80, sekreterare@faravelsforbundet.com
Kunskapsbasen:
Adoptionstips av Einar de Wit
Att lyckas med lammadoption av Birgit Fag
Att lyckas med lammadoptionerna av Einar de Wit och Ylwa Eriksson

Maila Anna om du vill komma i kontakt med oss som gör Fårpodden. Att kommentera i inlägget om podden på vår Facebooksida är ett annat alternativ att tycka till om podden. Hör gärna av er!

Ansvarig utgivare är Gudrun Haglund-Eriksson


Fårpodden finns på Soundcloud, iTunes, Acast och andra ställen där poddar finns.