Hört talas om ”sheep’s treasure”?

En kinesiskt bonde hittade en sten i ett slaktat fårs lever, som visade sig vara en så kallad sheep’s treasure. Stenen kan vara värd miljontals yuan.

Den grå stenen med mörkare fläckar, ungefär lika stor som en pingisboll, har utvecklats från matrester i fårmagen rapporterade lokala djurexperter. Bonden, som köpte tackan på en marknad för flera månader sedan, hade för avsikt att använda tackan i avel. Men när han märkte att djuret inte åt bra och blev allt tunnare bestämde han sig för att slakta henne. På inrådan av grannar bjöds in lokala experter in för att avgöra vad den 4 cm långa och 50 gram tunga stenen som hittades i tackans lever består av.

En ingenjör från den kommunala naturskyddsstationen säger att det är Yangbao, ett ämne som värderas högt inom traditionell kinesisk medicin. En ingenjör från den kommunala naturskyddsstationen säger att det är Yangbao, ett ämne som värderas högt inom kinesisk medicin. Enligt traditionell kinesisk medicin är Yangbao användbart för behandling halsont, uremi och till och med medvetslöshet.

South China Morning Post: Stone found in sheep’s liver may earn millions of yuan for Chinese farmer ››
Översatt med Google ››