Island: En liten flock vilda får har upptäckts i Westfjord

En bonde i södra Westfjord upptäckte en liten flock förvildade får i avlägsna och otillgängliga delar av den bergiga Barðaströnd-regionen.

De flesta av fåren tillhör bönder i området, men har lyckats undgå den årliga insamlingen under hösten. En del av fåren har levt i bergen sedan 2013.

När Ásgeir Sveinsson, bonde i Barðaströnd, fick en drönare bestämde han sig för att använda den för att bekräfta sin misstanke om att förvildade får gömmer sig i bergen.
– De gömmer sig i mycket svår terräng där de inte syns och vi inte kommer åt att leta efter dem.

Ásgeir kunde lokalisera 27 får, däribland flera han kunde identifiera som tillhörande bönder i regionen. En av tackorna hade inte setts sedan 2013 och en del av fåren hade helt klart lammat här ute. Ásgeir påpekar att det finns en brun omärkt bagge som är minst tre eller fyra vintrar gammal.

Ásgeir berättade för RUV att fåren inte bara har hittat det perfekta området för att gömma sig för bönder och vallhundar, området är också perfekt för övervintring. Lammen är utan tvekan större och starkare än de som har tillbringat vintern under tak på gården, säger Ásgeir. Du kan inte hitta bättre betesmarker att tillbringa vintern på än här.

Artikel och video
Iceland Magazine: Video: Small herd of feral sheep discovered in Westfjords mountains ››
Översatt med Google ››