Auktionsdjur för Gotland, Mälardalen och Jönköping

Nu finns alla djur som säljs på auktionerna på Gotland, i Mälardalen och i Jönköping på plats i Elitlamm. Framförallt är det gotlandsfår som auktioneras ut.

Så här jämför du baggarna med varandra
Om du vill jämföra auktionsdjuren med varandra så använder du Djurregister-Djurförteckning-Auktionsbaggar. Där väljer du vilka uppgifter och vilka avelsvärden du vill se om djuren genom att klicka på Ändra listans utseende. Du kan alltså prioritera att se de avelsvärden som är värdefulla för ditt baggköp och du kan enkelt jämföra baggar, inte bara de som säljs på samma auktion utan även jämföra baggar från olika auktioner. För att tydligt se vilka baggar som ligger i topp på de avelsvärden du är intresserad av så använder du sorteringsfunktionen; klicka på kolumnrubriken överst i listan så sorteras listan i stigande ordning enligt den kolumnen. Om du klickar på samma kolumn igen så kommer listan att sorteras i fallande ordning.

Testa släktskap med dina egna tackor
Om du vill göra släktskapstester mellan auktionsbaggarna och dina egna tackor så använder du sidan Statistik-Testa släktskap.

Auktionsdjuren direkt i mobilen
Du kan också använda din mobil eller surfplatta för att se auktionsbaggarna. Använd http://m.elitlamm.com och din vanliga elitlammsinloggning.