Kött- och charkbranschen organiserar om

Branschdelen inom Svenska Köttföretagen slås nu ihop med Kött och Charkföretagen, till nybildade Kött och Charkuteriföretagen.

2014 bildades Svenska Köttföretagen som fick två uppdrag; att driva bransch- och utvecklingsfrågor kopplat till slakteriernas verksamhet, samt att hantera, samordna och främja utvecklingen av grisgenetik i landet. När det nu är dags för nästa omorganisation, knoppas branschdelen av arbetet av och läggs tillsammans med Kött och Charkföretagen, i nybildade Kött och Charkuteriföretagen.

Syftet med omorganisationen beskrivs som högre medlemsnytta och en tydligare röst i påverkans- och opinionsarbetet gentemot politiker och myndigheter, både i Sverige och på EU-nivå.

Vd för Kött och Charkuteriföretagen blir före detta Kött och Charkföretagens vd, Magnus Därth. Till ordförande har Lars Appelqvist, vd för HKScan Sverige valts.

Källa: Jordbruksaktuellt
Läs mer: Svenska Köttföretagens pressmeddelande