Nya Zeeland: Banbrytande forskning om Invärtesparasiter

En ny vetenskaplig studie vid AgResearch, som tros vara den första i sitt slag i världen, ska undersöka möjligheterna att lura parasitlarver att ömsa sitt skyddande skal (en process som kallas "exsheathing") på betet, vilket skulle innebära att de dör i stället för att förtäras av betesdjur.

Arbete har gjorts möjligt med hjälp av en tvåårig finansiering på 1 150 000 NZ$ från ministeriet för näringsliv, innovation och sysselsättning (MBIE).

Invärtesparasiter kostar för närvarande Nya Zeelands får, nöt och hjortbönder 700 miljoner NZ$ varje år i förlorad produktion och behandlingar. Om projektet lyckas skulle det innebära fördelar för både jordbrukare och ägare av hästar, alpacka och andra icke-kommersiella boskap. Till exempel skulle det avsevärt förbättra möjligheterna för får- och nötköttsproducenter för att förhindra import av resistenta maskar på sin gård med inköpt lager.

Ansvarig forskare Dave Leathwick, som leder laget av AgResearch-forskare, säger att tanken är att stimulera nematoders larver att ömsa skal samtidigt på betet, snarare än inne i värddjuret. Om de lyckas med detta kommer larverna snabbt att dö genom att de är "på fel plats vid fel tillfälle".

Agreserach: Novel new research into animal parasites ››
Översatt med Google ››