Under perioden 1960–2023 har totalkonsumtionen av kött ökat från 51 kg till 79 kg per person och år. Efter toppnoteringen omkring 88 kg per person och år har konsumtionen de senaste åren minskat något. Läs mer i artikeln, där man även kan se hur konsumtionen av olika köttyper varierat under tidsperioden.
Håll koll på aktuellt läge via Jordbruksverkets informationssida om blåtunga
Vad behöver vi som fårägare vara beredda på och hur kan vi förbereda oss för att klara kriser och oförutsedda händelser? Lyssna på #34 Fårpodden.
Slutredovisning av regeringsuppdrag att utveckla vargförvaltningen (M2022/01143 och LI2023/02916)
Den första november 2023 trädde en ny lagstiftning för villkorad läkemedelsanvändning (ViLA) i kraft, nu heter den D35 och ersätter den gamla förordningen, D9. Läs om hur ViLA fungerar här.
Lantbruket Kärrbo Prästgård har redan haft ett stort klimatfokus under 20 års tid. Nu tar bonden Ulf Andersson med familj ytterligare ett stort kliv in i framtiden. Läs artikeln.
Exempel på normala klövar och klövförändringar som kan ses hos får.
Uppgifterna i slaktavräkningen från slakteriet innehåller mycket information som ger viktig återkoppling till sig som djurägare. I denna guide presenteras översiktligt vad de olika uppgifterna betyder för att underlätta tolkning av resultatet från slakten.
Under menyvalet Elitlamm > Mönstring & Riksbedömning finns information om gårdsmönstring, bland annat en aktuell lista över aktiva mönstrare, och riksbedömning.