Storbritanninen: Osäker framtid för lammnäringen

Många fåruppfödare är oroade för sin försörjning efter att lammpriserna ha fallit tills så låga nivåer att de i många fall är lägre än kostnaden för produktionen.

Jordbrukare som kan stå inför ekonomisk ruin, har samlat sig till ett försök att få försåelse för sin kamp. En social mediekampanj, #nolambweek lanserades mellan augusti 01-07 då walesiska lammproducenter uppmanas att hålla sia bästa lamm från marknaden.

– Situationen är krisartad för många av våra medlemmar, säger ordförande för National Farmers Union (NFU) Meurig Raymond.

Han fortsätter med att uppmana handeln att stödja den lokala produktionen mer, istället för att importera utländska produkter:
– Våra lammproducenter, behöver bevis på att stormarknader kommer att stödja det brittiska jordbruket och ge de brittiska lammen den bästa platsen på butikshyllorna. Brittiska lamm är som bäst just nu och jag personligen tycker att det är mycket oroande att vissa återförsäljare fortsätter att lyfta fram Nya Zeeländskt lamm när vi står inför högsäsong för vårt utmärkta inhemska lammkött.

Meat info: British sheep farmers facing uncertain future ››

Fler artiklar
Farmers Guardian: Farmers plan to boycott lamb supply with #NoLambWeek in price protest ››
Farming UK: ’Everyone can see the lack of support from supermarkets to farmers’ ››
Farming UK: Unions call for ’urgent meeting’ with farming ministers ››

Se också
Genomsnittliga marknadspriser på lammkött i EU:s medlemsländer ››