Studera marknadsinriktad får- och lammköttsproduktion

Är du intresserad av får- och lammköttsproduktion? Då kan distanskursen ”Marknadsinriktad får- och lammköttsproduktion” vara något för dig!

  • Kursen vänder sig till den som har grundkunskap om får- och lammsköttproduktion men som vill lära sig mer.
  • Kursen har fokus på får- och lammköttsproduktion under svenska förhållanden med tyngdpunkt på bl.a. olika uppfödningsmodeller, utfodring, köttkvalitet och ekonomi.
  • Under kursen besöks gårdar och kursdeltagarna får testa på hullbedömning och eventuellt köttprovsmakning.
  • Kursen är kostnadsfri men självkostnadspris kan förekomma för deltagaren i samband med studiebesök och aktiviteter som en ev. köttprovsmakning.
  • Kursen är en distanskurs med två fysiska träffar i Skara. De obligatoriska träffarna planeras vara i Skara v. 8 och v. 17. Varje träff är två-tre dagar i anslutning till en helg.
  • Kursen genomförs på kvartsfart mellan 21 Jan–9 Jun 2019 och omfattar 7,5 hp. Förkunskapskrav är grundläggande behörighet för högskolestudier.
  • Deltagarna måste ha tillgång till dator och internetuppkoppling eftersom huvuddelen av föreläsningarna sker via SLUs webbaserade lärplattform.
  • Mer information finns att läsa på kurshemsidan.
  • Anmälan görs på: www.antagning.se, sök på kursens namn.

Vid frågor, maila eller ring Annelie Carlsson eller Karin Wallin som är kursansvariga:
annelie.carlsson@slu.se, 0511-671 37
karin.wallin@slu.se, 0511-671 38 (Karin)