Svenska fårklippare till VM i fårklippning

I Bellrup, strax utanför Köpenhamn gick Danska mästerskapen och Öppna danska mästerskapen av stapeln den 7 september.  VM i fårklippning hålls i Norge 2-5 oktober och vi valde att använda oss av Danska öppna mästerskapen som kvalificeringstävling för VM.

Totalt var det 19 deltagare varav 9 svenskar och övriga nationer var Danmark, England, Australien samt Nya Zeeland.

Några av svenskarna har varit med och tävlat tidigare år i Danmark men för flera av oss var det första gången och vi kände oss verkligen välkomna och möttes av en välorganiserad tävling. Allan Marshal och Martyn Sandercock från England är f.d. fårklippare och numera instruktörer och har med sina erfarenheter kunnat hjälpa till med mycket för att få en väloljad organisation och rättvisa tävlingar.

Efter grundomgången var det två svenskar, Emil Nordin Gotland och
Christer Gustafsson Örebro som tog sig till semifinal i Öppna Danska mästerskapet och det är de två som också kommer att representera Sverige vid VM i oktober. Ingen tog sig dock till final där Chris från England tog hem segern.

I det Danska mästerskapet segrade Mick och på andra plats kom Signe Ploug, en kvinna som visade vart skåpet ska stå med en säker klippning och god teknik.

 

Erik Johansson,
ledare för fårklipparförbundets interrimstyrelse