Torbjörn vann dubbelt i Klipp-SM

Fårklippningstävlingarna var som vanligt ett av de stora dragplåstren på årets Elmia-utställning. Det var fullt med publik på läktaren under tävlingarna och stundtals var det mycket svårt att komma fram i den delen av C-hallen. Fårfolkfest!

I år var upplägget sådant att alla kvalheat kördes under fredagen och sedan alla finaler på lördagen. Det innebar att alla resultat presenterades i slutet av tävlingen, ett sätt att hålla spänningen på topp.

Och spännande var det. I dam-finalen ledde Therese Lind över Matilda Andersson efter första fåret. Men sedan gjorde Matilda en otrolig spurt och vann ganska övertygande till slut.

Världens gladaste Matilda! Efter en rafflande finaluppgörelse med tre proffsiga klippare stod Matilda Andersson som segrare i damklassen. Hon hamnade också bara hårsmånen utanför finalen i hela SM. Blir det en kvinna i SM-finalen nästa år?

SM blev en riktig nagelbitare. När finalen var över ledde Magnus Woulo med 4 sekunder över Torbjörn Svensson. Men när domarna hade granskat fåren visade det sig att Torbjörn varit lite noggrannare och han vann så att säga på målfoto. Det blev hans åttonde SM-titel. Torbjörn vann också den öppna tävlingen Knarrhult Open och blev därmed dagens stora segerherre.

Dessa fyra klippare gjorde upp i finalen i klipp-SM. Från vänster: Josef Åstrand, Viktor Larsson, Magnus Woulo och Torbjörn Svensson, som tog hem hela klabbet!