#17 Fårpodden om lönsamma lamm

Avräkningspriset har legat stadigt högt det senaste året och nu är det dags att prata om lönsamhet. Inget flum denna gång, här får vi konkreta tips om saker man kan göra för att förbättra lönsamheten i sitt fårföretag.

  • Susanne Bååth-Jacobsson är företagsrådgivare på Växa Sverige och hon och Titti pratar om hur man tänker inför fårhusbygge och andra stora investeringar, om att hålla koll på sin arbetstid och att inte låta någon annan få stöden som är menade för dig och dina djur.
  • Pernilla Salevid är lantbruksekonom som tagit fram en metod att analysera företagets ekonomi som bygger på bokslutet, som vi ju alla måste göra. Det behöver inte vara svårt att få koll på hur det går, men det är viktigt. Titti bakom micken även här.
  • Theo den Braver, en erfaren lammproducent och inspirerande rådgivare som här bjuder på idéer som kan påtagligt kan påverka resultatet på sista raden. Einar intervjuar Theo.

Länkar

Framtidens smartaste stall
Kunskapsbasen, kolla menyvalen Byggnader och Ekonomi
Jordbruksverket: Stöd till lantbruk, skogsbruk och trädgård
#9 Fårpodden: Förädling del 2 där bland andra Öströö Fårfarm som är mästare på att ta tillvara vad fåren ger och som lockar hela världen till sin gård är med

Kontakta gärna Fårpoddens redaktion, hälsar AnnaEinar och Titti.