Årsstämma på Öster Malma 2014

14-05-16 Årets stämma har just inletts på Öster Malma. Reporter och fotograf på plats är Einar de Wit.

Han har lovat att skicka oss som stannat hemma lite teasers och snapshots från helgens händelser. Tack för det Einar!

stamma14_fred1

Delegater och medlemmar från hela vårt avlånga land har anlänt till denna vackra och soliga plats.

stamma14_fred2

Stämman börjar i vanlig ordning med en ordförandekonferens.

stamma14_fred3

Skiftbyte!

Erica Lindberg (t.v.) har avgått som lammansvarig på LRF Kött och går vidare till hästnäringen. Hon efterträds av Titti Strömne som har stor erfarenhet av fårnäringen.

stamma14_fred4

Årsmötet är igång.

stamma14_fred5

SF har fått fyra nya hedersmedlemmar. Lasse och Ingrid Florén och Stefan Barck och Inger Monson-Barck fick utmärkelsen för sitt arbete med att bevara och utveckla den svenska skinnindustrin.

stamma14_fred6

Bertil Gabrielsson avgick efter tio år som förbunds-ordförande. Det blev ett känslosamt avsked av de avgående styrelsemedlemmarna, och stående ovationer från stämmodeltagarna.

Stämman valde efter valberedningens förslag in Anna Hedendal och Magnus Håård i styrelsen, samt utsedde Magnus Jönsson och Gudrun Haglund-Eriksson ur den sittande styrelsen till ordförande respektive vice ordförande.

Uppdaterad information om hur utskottens ansvarsområden kommer att fördelas kommer efter det konstitutionerande mötet, som kommer att hållas inom kort.

stamma14_fred7

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson besöker stämman i Sörmland.

stamma14_fred8

En stämma är ju mycket mer än en massa tråkigt prat! Att umgås och festa med trevliga kollegor är minst lika viktigt. Här står församlingen framför slottet på Öster Malma och får en historisk lektion.