Mova Berglund och Ulf Andersson, Kärrbo Prästgård, Västerås

Nominerade till Årets Fårföretagare 2022 av Västmanlands Läns Fåravelsförening

Foto Kärrbo Prästgård

Kärrbo Prästgård är en levande gård som strävar efter hållbar utveckling. Tredje generationen tar med Mova nu över ett gediget framgångsrikt avelsarbete med gotlandsfår.

Utöver fåren odlas grönsaker utan kemikalier och konstgödsel. Kor, får och hästar betar åkrarna för maximal bindning av koldioxid och skapar mångfald av insekter och fåglar.

För en fullständig beskrivning av deras egna koncept och breda utbud av verksamheter på gården ber vi er titta närmare på deras hemsida.

Hemsida

Motivering

Kärrbo Prästgård är ett bra exempel på ett generationsskifte där den äldre generationen lyfter fram den yngre generationen (Mova är Ulfs dotter). De satsar och är generösa med att dela med sig av sina erfarenheter. De har framgångsrik avel med gotlandsfår. Deras företag är en viktig länk mellan stad och land, gårdsbutik och många utåtriktade aktiviteter, nu satsar de även på att bygga gårdsslakteri.

De är alltid glada, trevliga, kunniga och ställer gärna upp på samarbeten med aktiviteter för oss i Västmanlands Fåravelsförening.