Elitlamms supportteam har fått tillökning

Vi välkomnar Kicki Landtröm som denna vecka har börjat jobba med Elitlamms support!
Såhär presenterar Kicki sig själv:
Kicki Landström, bor tillsammans med min sambo Johan i byn Forsbacka utanför Vännäs några mil väster om Umeå. På gården har vi ett 80-tal tackor av raserna Dorper och Gotlandsfår, några hästar, några kalvar, hund och katt. Jag har alltid tyckt om djur och då främst hästar. Hästarna har också följt mig genom livet på många olika sätt, främst inom travet men jag har även arbetat som hovslagare, terapeut och med foderrådgivning.
Skulle jag beskriva mig själv med ett enda ord så blir det nog ”avelsnörd”. Avel och exteriörbedömning har alltid varit mitt största intresse oavsett ras eller djurslag. Med fåren har jag verkligen haft glädje och nytta av det, man kan ju relativt snabbt få se resultat av avelsarbetet, här har också Elitlamm varit en stor hjälp på vägen för mig. Fåren är ju dessutom underbara djur att arbeta med och det går inte en dag utan att jag umgås med dem en stund.
För tillfället går jag Driftledareutbildningen med inriktning Får vid Forslundagymnasiet i Umeå, jag har ansvarat för ”embryoprojektet” med bl a Merinofår i norra Sverige i samarbete med Kulla Gård. Jag vill se fårens status bli högre i Sverige och hoppas att jag kan inspirera fler fårägare till att bättre ta tillvara allt vad fåren ger oss och även till att höja kvaliteten på våra svenska får och lamm.
kicki_l
Selfie på lammbetet.