Livsmedelshandel i förändring?

The National Sheep Associations veckobrev berättar att John Geldard och Phil Stocker ur NSAs ledning under veckan bevistat City Food Lecture i London. Där talade Charles Wilson, VD för Booker Foods, om trender och framtid för livsmedelsdetaljhandeln.

Phil Stocker berättar om Charles Wilsons föredrag: “He asked the question of whether our food retailing systems will change in the future and gave evidence to suggest this change was already in place. With food being eaten outside the home continuing to grow in volume and value, and internet food sales seeing substantial growth with even Amazon now involved in ambient food sales, the supermarkets that we have all become so used to may see more challenges and reduced growth in the future.”

Wilson menar alltså att detaljhandeln för livsmedel kan komma att krympa betydligt, till förmån för internethandel och andra nya köpvanor.

Wilsons föreläsning finns att se här ››

Hur säljer du dina lamm?

Som av en händelse anknyter temat för förmiddagens föreläsningar vid årets stämma till detta ämne.

Deltag i årets stämma där flera högintressanta föredrag ges under rubriken HUR SÄLJER DU DINA LAMM? Om försäljning direkt till konsument, om att placera sig högt i värdekedjan och om ekonomifakta hämtade från verkligheten.