Nu lyfter Jönköpings län tackaköttet!

Välkommen till en serie träffar med sikte på att förbättra och lyfta fram tackaköttets kvalitet.

Under vintern och våren 2023 erbjuds inspirationsföreläsningar och kurser om köttkvalitet, uppfödning, slaktmognadsbedömning och ekonomi. I november 2023 arrangeras ett utvecklingsmöte där du som producent kan ta med en egen köttbit från tacka för bedömning.

Du anmäler dig till kurserna i kalendern på Länsstyrelsens webb. Du kan välja att gå på alla träffarna eller välja ut enstaka. Kurserna riktar sig till dig som vill få ut mer av det tackakött du producerar. Har du frågor om aktiviteterna, välkommen att kontakta Anna
Engstedt på e-post anna.engstedt@lansstyrelsen.se eller telefon 070-662 80 51.

Träffarna arrangeras inom ramen för den regionala livsmedelsstrategin där Länsstyrelsen,
Hushållningssällskapet, LRF, Region Jönköpings län och Vi kan mat samarbetar.

En kväll med fokus på tackakött
Tisdagen den 24 januari klockan 17.30 – 20.30, Träcentrum i Nässjö.

Köttkvalitet – vad är det och hur påverkar man den?
Onsdagen den 8 februari klockan 19.00 – 20.30, digitalt

Slaktmognadsbedömning av tackor
Tisdagen den 21 februari klockan 14.00 – 17.00, hos Mats Karlsson,
Svanaholm, Bredaryd

Räkna på din produktion och försäljning
Måndagen den 27 februari klockan 18.00-20.00, digitalt
och onsdagen den 8 mars klockan 17.00-21.00, Tallnäs stiftsgård

Utvecklingsmöte tackakött, Exceptionell Råvara
I höst – datum inte spikat

Mer information om respektive träff i inbjudan (pdf).

Foto Lst Jönköpings län