Vårens Elitlammkurser

Vill du lära dig mer om hur du arbetar i Elitlamm? Passa på att anmäla dig till vårens digitala kurser.
Det finns grundkurser för nybörjare och fortsättningskurs för dig som har använt programmet en del tidigare, men också kurser som fokuserar på en viss del av programmet.

Kursledare är Titti Strömne och alla kurser genomförs via Teams.

Genbank för allmogefår i Elitlamm Avel & Produktion

  • Tisdag 16 januari 19.30-20.30
  • Måndag 22 januari 19.30-20.30

Vi startar 2024 med en Elitlammskurs som handlar om hur det är att ha genbank i Elitlamm. Vi visar vilka funktioner som finns speciellt för genbanken i programmet Elitlamm Avel & Produktion. Vi tittar på hur man registrerar egenskaper för genbanksdjur och när man ska göra vad, för att kunna redovisa sin årsrapport till genbanken. Goda möjligheter att ställa frågor och diskutera! Kursen vänder sig både till dig som har Avel & Produktion, men även till dig som nu har AvelMini och bara är nyfiken på det större programmet.

Kurskostnad: 260 kr + moms

Anmälan via Elitlamms hemsida

Kom igång med Elitlamm Avel & Produktion

  • Torsdag 8 februari 19.30-20.30
  • Tisdag 13 februari 19.30-20.30

Kursen passar dig som ganska nyligen börjat med programmet (funkar även för dig som använder Fritid) och vill ha en genomgång av de vanligaste funktionerna som betäckning, lamning och köp & sälj. Även du som ännu inte använder Elitlamm eller du som idag använder Elitlamm AvelMini, men är nyfiken på vårt större program, kan gå kursen.

Kurskostnad: 260 kr + moms

Anmälan via Elitlamms hemsida

Stalljournalskurs

  • Tisdag 5 mars 19.30-20.30
  • Måndag 25 mars 19.30-20.30

Den passar både för dig som ännu inte startat Stalljournalen i ditt Elitlamm och för dig som startat men vill få en genomgång av hur du ska journalföra. Denna kurs vänder sig till dig som använder Elitlamm Avel & Produktion eller Elitlamm Fritid.

Kurskostnad: 260 kr + moms

Anmälan via Elitlamms hemsida

Vägning & slakt Ny kurs!

  • Tisdag 14 maj 19.30-20.30
  • Torsdag 30 maj 19.30-20.30

Ny kurs som handlar om hur du jobbar med vägning i din besättning, både för att hålla koll på hälsan och för att styra utvecklingen fram till slakt. Vi visar vägning både i datorn och i mobilen. Vi tittar också på slaktprognoserna i programmet som hjälper dig att slakta rätt lamm i rätt tid.

Kurskostnad: 260 kr + moms

Anmälan via Elitlamms hemsida

Alla kurser arrangeras av Svenska Fåravelsförbundet och Elitlamm i samarbete med Glada Fåret.