5 feb 2015
Receptinspiration
På Årets Kocks hemsida finns recepten för de huvudrätter av lamm som årets finalister lagar idag, den 5 februari. Det är bara att vässa knivarna och sätta igång att laga lamm!
Några exempel
- Örtöverbakad lammstek med bräserad lammbog, jordärtskocka, gulbeta, krasse och lammsky (Emma Erlandsson)
- Lammstek grillad i havsväxter och lammstuvning under tusenblad, rökparfymerad purjolök och oxiderade äpplen (Saori Ichihara)
- Kålbakat och lättrökt gårdslamm med variation på rotselleri, vinägerkokt röd endiv, gröna blad och getost från Vilhelmsdal (Daniel Müllern)
- Olika tillagningssätt på gårdslamm serveras med rivet lammfett, jordärtskockor samt soja och lök (Markus Westh)
- Kolgrillad lammbog, smörkokt kål, syrlig potatiscrème, rålakrits och dragon (Thomas Sjögren)