Anna Bergström

Jag lever på ett småbruk i Bohuslän, längst in i en fjord, på ett berg, i en liten dal. Jobbar ungefär halvtid med gården och mina små besättningar med får, kor, höns och ankor. Utöver det frilansar jag inom illustration, formgivning och kommunikation. Fokus för gården är självhushåll, att producera animaliska produkter och så mycket som möjligt av grönsaker själva. Jag är bättre på att sköta djur än att odla, så dieten följer kanske inte Livsmedelsverkets normer alla gånger.

Jag är idag lika förälskad i gotlandsfåret som när jag 2003 valde ut fyra tackor som blev starten på min lilla fårbesättning. Idag är de ungefär dubbelt så många. Jag har också ett ett eller två mjölkfår som mjölkas sommartid. Resten av året står de två fjällkorna ensamma för mjölkproduktionen. Detta att jag nästan alltid har någon som dagligen mjölkas är orsaken till att många av er aldrig har träffat mig IRL. Om någon undrar hur man kan behöva en halvtid för att sköta några får och två kor så kan jag säga att det undrar jag också! Men förädling, inte minst ”hushållsmejeriet”, tar mycket tid.

För Fåravelsförbundet jobbar jag med hemsidan, annan digital kommunikation och med Fårpodden. Mitt mål är att alla som ofta besöker hemsidan ska ha koll på vad som händer, både i fårvärlden och inom SF. Ni är alltid välkomna att höra av er till mig med synpunkter, tips och frågor som gäller hemsidan, sociala medier och veckobrevet! Jättetacksam om ni mailar hemsidan@faravelsforbundet.com om ni hittar trasiga länkar och liknande.

Jag ingår också i teamet som jobbar med Elitlamm-support. Någon dag varje vecka brukar det vara jag som svarar på era frågor.

/Anna

Anna

Foto Anders Dahl