Årsstämma på Gotland 2016
Einar är på väg till härliga Gotland och årets höjdpunkt, förbundsstämman. Han kommer att rapportera här på hemsidan, och på Facebook.
Text och foto: Einar de Wit
Lammriksdagen är i full gång med många intressanta föredrag. Gimrarna berättade om erfarenheter hittills on djurvälfärdsersättningen. Bland annat fick vi veta att drygt hälften av landets får är med i systemet, betydligt fler än förväntat.
Många utställare är på plats i Suderbys härliga lokaler.
Nu startar lördagens program med Lammriksdagen på Suderbys herrgård på Gotland.
Inleder gör ordförande Magnus Jönsson genom att presentera Handlingsplan Lamm. Många intressanta föreläsare står på dagens program.
Nu har alla fårägare vackrat till sig och väntar på middag med en mugg Gotlandsdricke i handen. Nu väntar kajpsoppa och helstekt gotlandslamm.
Resa med förhinder! Det har varit flygkaos i landet de senaste dygnet och det har ställt till problem för vissa resenärer till stämman. Anna och Ann från Jämtland fastnade i Stockholm och anlände inte till Tofta förrän stämman var över på fredag eftermiddag. Men de var glada ändå, för de kom lagom till festen!
Varje år delar SF ut sitt speciella pris till en person som gjort stora insatser för den svenska lammnäringen. I år gick priset till Ulf Ekholm för hans mångåriga arbete med avel, utbildning och rovdjur.
Tyvärr är inte Ulf närvarande på Gotland men eftersom han också blev invald i styrelsen efter avgående Angelica Skarin så får vi många tillfällen framöver att stifta bekantskap med honom.
Här förbereds kvällens festmåltid! Curre och hans crew grillar 4 lamm. Årsmötet hålls i en lokal alldeles bredvid och alla sitter och känner den lovande doften!
Ordförande Magnus Jönsson håller inledningsanförandet på stämman.
Det är positiv anda i fårbranchen, uppåtgående priser, stort intresse från konsumenterna och ett bra utgångsläge inför framtiden.
Nu är stämman igång och första punkten är ordförandekonferens.
Ett bra tillfälle för direktkommunikation mellan lokalavdelningarna och styrelsen. Efter lunch startar årsstämman.
– Jag ser fram emot härliga människor, intressanta möten, god mat och en äkta gotländsk atmosfär.