TACKA + BAGGE = LAMM är ett skolmaterial till mellanstadieklasser som de kan användas lantbruksdagar med mera. Broschyren som håller en grundläggande nivå tänkt till skolbarn kan också fungera som en introduktionsinformation till de som är nyfikna på hur det kan vara att ha får. Se broschyren som pdf ››
Läs mer Köttpodden – ny satsning från Svenskt Kött ›› Lyssna Här kan du lyssna på podden och nya avsnitt släpps på torsdagar ››
Se filmen om lamning och lamningshjälp ››
Hos Gård & Djurhälsan finner du broschyrer för utskrift med information om det schyssta svenska köttet. Här finns även föreläsningsmaterial för dig som vill hålla seminarier, föredrag, studiecirklar mm. Föreläsningsmaterialet är är avsett främst för dem som redan har kännedom om svensk djurhållning, som till exempel veterinärer, rådgivare eller företrädare för näringen. Via Gård & Djurhälsan
Film för dig som behöver fräscha upp kunskaperna och repetera de olika momenten inför kommande seminering av tackor.
Laga lamm på Svenskt kötts hemsida Recept på hela djuret I receptbanken finns recept på styckningsdetaljer från hela lammet, allt från lammytterfilé och lammrostbiff till njure, bog och bräss. Prova något nytt och bidra till resursklok matlagning på hela djuret.
Torsdagen den 24 april 2014 sändes en streamad gårdsvandring från Norrby gård utanför Kungsör. Där bedriver Tomas och Anna Olsson en intensiv lammproduktion med extensiv naturvård. Från att ha fött upp många lamm på stall försöker de nu maximera betesuppfödningen istället. På gården finns 900 tackor. Se gårdsvandringen på Youtube: Gårdsvandring Norrby Gård ›› Bild ur filmen: Tomas Olsson samtalar med Eva Hagström om hur han jobbar för att utnyttja betet effektivt. Något som inte minst ger en klimatmässigt hållbar produktion.
Jordbruksinformation via Jordbruksverket