Marie Tover, Badeboda Gård i Åseda, Småland utsedd till Årets Leverantör Lamm 2021

Djuromsorg, öppenhet och fina produktionsresultat gör att HKScans inköpsavdelning utsett Marie Tover och hennes man Nils-Magnus, Badeboda Gård utanför Åseda, till Årets Leverantör Lamm 2021. Ett hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och som utses bland HKScans 7 000 djurleverantörer.

Motivering till Årets Leverantör Lamm 2021 

Marie har ett brinnande djurintresse och engagerar sig i avel, val av raser, utfodring och hon deltar gärna på olika träffar och digitala seminarier. Gården är alltid öppen för besök och det är alltid lika välstädat och uppvisningsbart. Trots en knäoperation fortsatte Marie med sin lammproduktion – hon hyrde in tackorna hos en annan lammproducent och när hon var återställd så fick tackorna flytta hem till Badeboda gård igen. Ett engagemang som man blir extra glad av att höra talas om! 

Vi på HKScan är glada att paret Tover vill samarbeta med oss som leverantörer. Elisabeth Svensson, Affärsområdeschef på HKScan, känner väl till gården och sammanfattar lammproduktionen på Badeboda gård med följande ord: ”Fina djur och fina vyer. En bra gård att visa upp för Scans produkter”.

– Det är trevligt att få priset Årets Leverantör Lamm 2021. Det betyder ju att det är uppskattat allt arbete som görs, men som ingen ser, avslutar Marie.

Om Badeboda Gård

Maries föräldrar köpte gården i början av 1960 talet. Hon övertog verksamheten 1991 tillsammans med sin man och hade mjölkproduktion med 35 kor fram till år 2007. Sedan ville Marie prova något nytt och valet föll på lammproduktion med lamning på vintern. Marie och Nils-Magnus har även 20 Herefordkor med tillhörande ungdjur. Familjen brukar 45 hektar åker och 45 hektar bete där det mesta är naturbetesmark. Till gården hör också 140 hektar skog. 

Idag har Marie 90 tackor som är korsningar Finull/Dorset plus Texel. Fåren bor i mjölkkornas gamla ladugård plus en enkel ligghall. Alla lamm säljs till HKScan. Maries motto är att ofta ta sig tid att titta på djuren, var noggrann, hitta bra rutiner och till sist är det viktigt med ett bra grovfoder.

Badeboda Gård nominerades av HKScans inköpare Sophia Isberg.

Om utmärkelsen Årets Leverantör

Årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och vinnare utses bland HKScans 7 000 djurleverantörer. Nomineringen till Årets leverantör har gjorts av HKScans inköpare, som dagligen är ute och besöker våra leverantörer, enligt följande kriterier:

  • Bra djuröga och aktivt arbete för att främja djurens naturliga beteende och hälsa.
  • Flexibel produktion med goda och jämna slaktresultat som anpassas till svensk köttkonsumtion.
  • Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.
  • Professionell affärspartner som sätter kunden och konsumenternas önskemål i fokus.

– Vi är mycket stolta över våra svenska gris-, lamm-, och nötleverantörer och vill genom utmärkelsen Årets leverantör lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare HKScans leverantörer som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från bl a Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, Operativ Chef HKScan Sverige.

För ytterligare information

Magnus Lindholm, Operativ Chef HKScan Sverige, tel +46 (0)511 254 17 
Elisabeth Svensson, Chef CR & Comms HKScan djurinköp, tel +46(0)44 19 40 63
Marie Tover, Årets Leverantör Lamm 2021, tel +46(0)73 41 79 540

Källa: HKScans pressmeddelande.

Bild HKScan