Nya bakfickan Djuret öppnar i Gamla Stan

 – vegetarianer eller ickekarnivorer göre sig icke besvär. Restaurang Leijontornet har under sommaren byggt om sin bardel till bakfickan Djuret.

Namnet skvallrar om den nya inriktningen. Det handlar om kött och fågel, närmare bestämt ett specifikt djur i taget. Ett flertal styckningsdetaljer från detta ska utgöra grunden för hela menyn. Först ut är lamm från Välnäs.

Andra djur som dyker upp under hösten är anka från Hagby Gård, spädgris från Dompta Gård, oxe från Hälsingestintan och även vilt som rådjur och älg från våra Sörmländska skogar. Menyn byts ut regelbundet och består av cirka 6 rätter.
 
Den nya inredningen har skapats av arkitektstuderande Jeanette Dalrot. Stilen är mycket ombonad och detaljrik med kött och jakt som främsta inspirationskällor. Alla möbler och inredningsdetaljer är inhandlade på auktioner, second handbutiker eller loppisar och är sedan ombyggda för att passa ändamålet. 
 
– Djuret är en renodlad köttrestaurang och all mat som serveras är givetvis ekologisk. Att arbeta med närproducerad mat och ekologiska samt biodynamiskt odlade grönsaker går helt linje med Leijontornets ekologiska filosofi, säger Gustav Otterberg, chefskock på Leijontornet.
 
För den vinintresserade erbjuder Djuret vad vi tror är Stockholm och kanske Sveriges bästa priser på kvalitetsvin. Leijontornets vinkällare har idag ca 14 000 flaskor vin från de främsta vinregionerna i världen och dessa kommer också att finnas tillgängliga på Djuret. Varje vecka presenteras också ett urval viner med ett specifikt tema. Det kan variera från Piemonte, Bourgogne, Bordeaux, Kalifornien osv. Veckotemat behöver dock inte vara geografiskt utan kan också vara ett druvtema såsom Grenache, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon osv.
Dessa viner kommer att tillhöra det lite högre prissegmentet men på Djuret har dessa viner endast ett fast kronpåslag på 150 kr per flaska. Detta för att gästen ska kunna dricka riktigt bra viner till en rimlig peng.Det första temat blir fem toppviner från Châteauneuf-du-Pape.
 
Djuret öppnar tisdagen 1:a september och bokningar kan göras på  08-506 400 84, måndag-lördag från klockan 12.00. 
 
Öppettider: Måndag-lördag 17.00-24.00
Adress: Lilla Nygatan 5 i Gamla stan 
www.djuret.se
 
För mer information vänligen kontakta:
Daniel Crespi, Restaurangchef
Direkttelefon: +46 (0) 739 888 931
E-mail: crespi@leijontornet.se