Obduktion sommaren 2021

Gård & Djurhälsan: Under våren har det varit ett extremt högt tryck på obduktion, särskilt i Skåne. Det känns, både bra och dåligt. Dåligt för att vi har haft många olika sjukdomsutbrott att hantera och bra för att vi vill att många djur ska obduceras. Det känns även bra för att vår nya obduktionslokal på Konvex i Skåne, har fungerat så bra och faktiskt varit en förutsättning, för många av de uppdrag Obduktion haft under våren. Under 2020 obducerades det färre djur än tidigare år (se statistik längre ner), men vi ser redan nu att 2021 kommer visa högre siffror.

Nu är det sommar och sol, vilket oftast innebär begränsade möjligheter till obduktion och diagnos. Finns det möjlighet att utföra en gårdsobduktion kan det vara ett alternativ till en lång transport till obduktionslaboratorium. Mer information om detta kommer finnas på Gård & Djurhälsans hemsida. Obduktion på SVA och i Skåne kommer ha öppet hela sommaren, övriga laboratorier kommer ha stängt under vissa veckor, se nedan.

  • Uppsala, SVA inkl fjäderfä öppet hela sommaren, inlämning vardagar kl 07.00–15.30
  • Karlskoga stängt v 27, 28, 29 & 30
  • Skara stängt v 27, 30, 31, 32 & 33
  • Visby stängt v 30 & 31
  • Skåne öppet hela sommaren
  • Gårdsobduktioner – hela landet; se information hemsidan

I akuta fall, då Karlskoga är stängt och gårdsobduktion inte är möjligt, kan det finnas möjlighet att ta djur till SVA eller Skåne. Kontakta Ulrika Rockström, obduktionsansvarig veterinär: ulrika.rockstrom@gardochdjurhalsan.se 070-524 37 90