Så får vi svenska lamm på våra påskbord
Thomas Magnusson, ordförande LRF Kött, Land Lantbruk & Skogsland Debatt:
Påsken är en av våra största mathelger då många traditionsenligt väljer att servera lamm. Samtidigt är svenskt lammkött hetare än någonsin hos konsumenter, handel och restauranger.
Orsaken beror till stor del på den svenska lammproduktionens mervärden; gott och nyttigt kött från en sund produktion. Här finns en stor potential för svensk lammproduktion men samtidigt flera utmaningar.
Svenskt lamm är efterfrågat. Många konsumenter vet att om de väljer svenskt får de inte bara god smak och hög köttkvalitet, de bidrar också till öppna landskap, god djuromsorg och jobb i Sverige. Sverige har kunniga och intresserade uppfödare, vi har tillgång till bete och goda möjligheter att odla högkvalitativt gräs som foder. Men trots en ökad efterfrågan räcker inte det svenska lammköttet till alla. Här finns stora möjligheter för svensk lammproduktion att växa och tillgodose den ökande marknaden.
Hela artikeln
Land Lantbruk & Skogsland: Så får vi svenska lamm på våra påskbord ››