YH-utbildningen för dig som vill bli mathantverkare

Du lär dig att skapa produkter med smak, kvalitet och identitet. Du jobbar i huvudsak med lokala råvaror och i mindre skala. Du tillverkar produkter med respekt för naturen, djuren och människor, utan onödiga tillsatser; produkter som går att spåra till sitt ursprung. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är närvarande genom hela produktionskedjan.

Under utbildningen väljer du en av de fyra valbara inriktningarna:
charkuteri, mejeri, bageri eller bär-, frukt- och grönsaksförädling.

Utbildningen ger fördjupad kunskap om tillverkningsprocessen och i teoretiska ämnen som livsmedelskemi, HACCP, kalkylering, marknadsföring och försäljning; allt ur ett mathantverksperspektiv.

Hälften av utbildningen är förlagd till etablerade mathantverksföretag både nationellt och internationellt. Att göra praktik (LIA – lärande i arbete) inom valt hantverksområde är viktigt, under praktiken finns möjlighet att delta i hela verksamheten. Du som studerande kan själv välja dina praktikplatser med stöd av utbildningsledaren.

Efter utbildningen kan du antingen söka jobb på ett mathantverksföretag eller själv starta företag inom mejeri, charkuteri, bageri eller egen förädling av bär, frukt eller grönsaker.

Yh-utbildningen anordnas gemensamt av Torsta AB och Eldrimner.
Har du frågor kontakta utbildningsledare Sofia Klasson på tel 010 – 225 32 64 eller sofiak@eldrimner.com.

Välkommen med din ANSÖKAN TILL LÄSÅRET 2021/2022 senast 30 april!