Välkommen till en digital medlemsträff! TEMA: UPPFÖDNING AV NAPPLAMM

Onsdag 19 januari kl 19-21.30

Flasklamm är något man får räkna med som fårbonde. En tacka kan bli sjuk eller dö, och i stora kullar kan det vara bättre att plocka bort lamm och föda upp dem artificiellt än att stödmata. Idag finns det prylar som avsevärt kan underlätta och framför allt förbättra uppfödningen av dessa lamm.

Denna kväll tar vi upp olika aspekter av napplammuppfödning; hur fungerar det, hur mycket jobb är det, är det lönsamt och hur håller man lammen friska och starka?

  • Annelie Carlsson, SLU i Skara kommer att redovisa projektet ”Strategier och lönsamhet vid napplammsuppfödning”. Projektet har delvis finansierats av Stiftelsen Svensk Fårforskning och slutredovisas vid årsskiftet. Så detta blir publik världspremiär för detta intressanta projekt! Bland annat ska den eviga frågan besvaras: är detta verkligen lönsamt?
  • Magnus och Margareta Håård, välkända fårägare och veterinärer, har använt Heatwave i flera år. Här pratar de om veterinära aspekter av napplammsuppfödning och hur man främjar en god hälsa bland lammen.
  • Veronica Nyman föder upp alla lamm över två i sin finullsbesättning med hjälp av napphink och kall syrad lammnäring. Hur fungerar det och hur mycket jobb innebär det? Intressant lowtech!
  • Det finns möjlighet att ställa frågor under hela träffen, och att delge era egna erfarenheter och kluriga tips. Målsättningen är att alla ska ha lärt sig något nytt efter denna kväll!
  • Kvällens moderator är Einar de Wit.

Anmälan via epost till hemsidan@faravelsforbundet.com senast den 18/1 kl 15.00. 

Träffen är kostnadsfri, öppen för SFs medlemmar och hålls via Microsofts digitala konferenslösning Teams. För att delta behöver man en dator, surfplatta eller smart telefon. Man behöver inte ladda ladda ner något program om man använder dator, men vi rekommenderar att man ändå gör det för smidigare och bättre funktion. På telefon och platta använder man appen Teams. Både desktop-programmet och appen är gratis.

Medlemsträffen kommer inte att spelas in.

Nästa medlemsträff

  • Onsdag 9/3 kl 19 Tema: Vallodling