Årets första årsmöte

Västmanlands läns fåravelsförening var igår först ut av SFs lokalföreningar med att hålla årsmöte, och det hölls digitalt.

Det funkade bra och lockade ungefär samma antal deltagare som de fysiska årsmötena brukar göra. Tyvärr fick vi ju inte den traditionella smörgåstårtan i denna digitala värld, men vi digitalminglade lite innan mötet precis som vi brukar göra när vi träffas i bygdegården.

Tomas Olsson avtackades med varma ord och uppskattning för sin mångåriga insats i föreningens styrelse. Tomas har varit med i VLF styrelsen under 30 år, på olika positioner, men aktiv i 30 år, det är stort! Tomas kommenterade “att ikväll lämna mitt uppdrag efter 30 år, känns lite konstigt, tänk att jag har suttit i den här styrelsen så länge och inte ens fyllt 50 år”… Tomas fortsätter “Föreningsuppdrag kan vara mycket givande och ger så mycket tillbaka med nya kontakter och kunskap. Vår första kunskap i fårvärlden fick vi vår lokala fåravelsförening, och utan den hade vi inte varit där vi är idag med vår produktion! Jag har idag flera föreningsuppdrag som ger mig mycket energi och det är en ära att ha dessa förtroendeuppdrag!”

Avgående styrelse gavs ansvarsfrihet och den nya styrelsen med Jenny Karlsson i spetsen är förväntansfull inför kommande år och hoppas att pandemin avklingar så vi kan träffas på riktigt.

Läs hela referatet på Västmanlands sida.

Text Britta Wendelins

Tomas Olsson porträtt

Fotograf okänd, men vi har fått lov att låna bilden av Tomas.