Årets GuldBaggevinnare – Einar de Wit – Fårfestens stipendiat 2016

Källa: Fårfest i Kil
Fåreningen Fårfest i Kil har glädjen att utse Einar de Wit till 2016-års stipendiat! En värdig mottagare av Fåreningens nyinstiftade stipendium, som innebär mottagande av en GuldBagge och 10 000SEK.

Einar har med sina jordnära artiklar och idoga arbete gjort en stor insatts för att sprida intresse och kunskap om fårskötsel och lammproduktion i hela Sverige.

Som redaktör och ansvarig utgivare för tidningen Fårskötsel och har han sedan 2004 lyft tidningen både i kvalitet och i bredd! Einar är mycket insatt i frågorna och ifrågasättande och rak på ett väldigt positiv sätt.

Han lyfter gärna upp problem och inbjuder till debatt, ibland i känsliga ämnen.  Dessutom tar han fantastiska foton och är en duktig lammproducent med 320 tackor på sin gård Lillegården utanför Falköping.

Einar har också tagit ansvar när det gäller att sprida kunskap till nybörjare i fårbranschen, dels genom inlägg på den populära Facebook sidan ”Vi som har får”, dels genom att ordna en nybörjarkurs på sin gård. Einar och hans fru Marie planerar likande kurser framöver.

Skaparen av vår Guldbagge är Kaj Stuart-Beck, som presenteras under gULLkorn.


Gratis Einar till denna hedrande utmärkelse säger hemsidans redaktör å SFs vägnar!